Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Savainojums liegs Bērziņam dalību Eiropas čempionātā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas vīriešu valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionātā nevarēs palīdzēt 24 gadus vecais uzbrucējs Jānis Bērziņš. Basketbolists pārbaudes spēlē Tamperē guva ceļgala traumu, kuras ārstēšanai būs nepieciešama operācija, šodien pavēstīja izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka 24 gadus vecais Jānis Bērziņš pagājušās nedēļas pārbaudes spēlē pret Somijas valstsvienību kādā no mača epizodēm iedzīvojās ceļgala traumā. Šīs nedēļas sākumā veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka trauma ir gana nopietna un basketbolistam trešo reizi četru gadu laikā būs nepieciešama operācija. Tādējādi spēlētājs nevarēs palīdzēt valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Bērziņš pirmo reizi krustenisko saišu traumā iedzīvojās 2013. gada izskaņā, "VEF Rīga" sastāvā spēlējot Liepājā. Rehabilitācijas process pēc pirmās ceļgala traumas prasīja gandrīz gadu. Pērnajā sezonā Bērziņš no Rīgas komandas pārcēlās uz Itālijas čempionāta vienību Kapo d'Orlando "Betaland", tomēr jau sezonas sākumā tika piedzīvots daļējs krustenisko saišu plīsums. Atveseļošanās pēc otrās operācijas noritēja ātri un jau sezonas izskaņā Bērziņš bija atpakaļ ierindā, palīdzot komandai izslēgšanas mačos. Diemžēl, neveiksmīga epizode Tamperē un talantīgajam latviešu basketbolistam drīzumā būs jau trešo reizi jāguļas zem skalpeļa.

Tādējādi traumu dēļ no Latvijas izlases kandidātu saraksta šovasar jau svītroti Klāvs Čavars un Jānis Bērziņš.

Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šobrīd treniņos uz pilnu slodzi nevar darboties arī Ojārs Siliņš, kuram ir neliela potītes trauma. Tomēr paredzams, ka uzbrucējs dosies kopā ar komandu uz pārbaudes turnīru Klaipēdā.

Patīkamā ziņa no izlases nometnes ir Dāvja Bertāna iesaistīšanās treniņos, tomēr uz Klaipēdu šonedēļ basketbolists vēl nedosies. Sanantonio "Spurs" uzbrucējs aizvadītājā nedēļā iestūrējis laulības ostā, savukārt Jānis Strēlnieks kļuvis par tēvu un arī viņš turnīrā pret Gruzijas un Lietuvas vai Polijas izlasēm nespēlēs. Ar izlasi Lietuvas ostas pilsētā nebūs arī Kristapa Porziņģa, kurš NBA pasākuma ietvaros atrodas Āfrikā.