Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa pagājušās sezonas komandas biedrs karjeru turpinās "Cavaliers"

© Scanpix.ee

Kristapa Porziņģa pagājušās sezonas komandas biedrs, 2011. gada NBA vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs karjeru nolēmis turpināt Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā.

Aizvadītās sezonas Ņujorkas "Knicks" saspēles vadītājs ar nākamā kluba izvēli šajā starpsezonā nesteidzās. Lai gan ieinteresētās Losandželosas "Lakers" un Milvoki "Bucks" varēja piedāvāt bijušajam līgas MVP treknākus līguma nosacījumus, Rouzs savus talantus izvēlējies vest uz Klīvlendu, pievienojoties pēdējo trīs gadu līgas finālistei "Cavaliers". Līgums starp Rouzu un Ohaio štata komandu parakstīts uz vienu gadu par veterāna minimumu, kas ir 2,1 miljons ASV dolāru.

Atšķirībā no citām komandām, kas interesējās par Rouzu, "Cavaliers" basketbolistam var piedāvāt potenciālu cīņu par NBA čempionu gredzenu, ko astoņās NBA aizvadītajās sezonās 28 gadus vecajam basketbolistam nav izdevies sasniegt. Aizvadītajā sezonā, spēlējot līdzās Latvijas basketbola spožākajai zvaigznei Kristapam Porziņģim, Deriks Rouzs laukumā devās 64 spēlēs, vidēji gūstot 18 punktus, izdarot 4,4 piespēles un izcīnot 3,8 atlēkušās bumbas.

Deriku Rouzu 2008. gada NBA draftā ar pirmo kārtas numuru izvēlējās viņa dzimtās pilsētas Čikāgas "Bulls" komanda. Atlētiskais saspēles vadītājs ātri kļuva par vienu no līgas visaizraujošākajiem spēlētājiem, savā trešajā karjeras sezonā apsteidzot Lebronu Džeimsu sezonas vērtīgākā spēlētāja balsojumā. Tomēr pēc 2011. gadā izcīnītā MVP apbalvojuma basketbolist karjera piedzīvoja sāpīgu kūleni. Nākamajos gados Rouzs sarāva krusteniskās saites un pārplēsa menisku, kas principā saspēles vadītāju uz trīs gadiem izņēma no basketbola aprites.

Pirms gada Rouzs maiņas darījumā nonāca Ņujorkas "Knicks" sastāvā, pievienojoties Kristapam Porziņģim, Karmelo Entonijam un viņa bijušajam komandas biedram "Bulls" sastāvā Jaokimam Noa.. Lai gan statistiski Rouzs aizvadīja labāko sezonu kopš ceļgala traumu sadzidēšanas, tomēr kopumā sezona Ņujorkas komandai bija liela izgāšanās, pat nenonākot izslēgšanas spēļu tuvumā.

Uz jaunu sākuma Rouzs cerēs Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā, tomēr NBA fināliste šobrīd guļ kā uz adatām. Denam Grifinam piederošā komanda neprasmīgi apgājās izskatot jaunā ģenerālmenedžera kandidatūras pēc ne pārāk korektas šķiršanās no līdzšinējā ģenerālmenedžera Deivida Grifina. Komandas lielākajai zvaigznei Lebronam Džeimsam šis ir kontrakta pēdējais gads un līgā valda pārliecība, ka trīskārtējais MVP pēc sezonas atstās Klīvlendu. Savukārt komandas otrā lielāka zvaigzne Kairijs Ērvings pieprasījis maiņu uz citu vienību, jo vairs nevēlas spēlēt ar Džemsu. Savukārt centieni aizmainīt Kevinu Lavu pret kādu citu noderīgu spēlētāju jau ilgāku laiku nav nesuši rezultātus.

Šobrīd Klīvlendas haoss izrādījies labākais piedāvājums Derikam Rouzam. Potenciālās Ērvinga aizmainīšanas rezultātā Rouzs var iegūt vietu "Cavaliers" starta pieciniekā, kas, saglabājot veselību līdz izšķirošajiem mačiem, ļautu 2011. gada MVP sevi pēc ilgāka laika atkal apliecināt play-off turnīrā.