Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Video: Kā jaunieši no Latvijas basketbola skolām tikās ar Kristapu Porziņģi

© Ekrānšāviņš

Fanu tikšanās laikā NBA basketbolists Kristaps Porziņģis atbildot uz jautājumu, stāstīja, ka pirms katras spēles viņam ir īpašs rituāls - gan kreisās kājas zeķe, gan bota tiek uzvilkta vispirms.

Siguldas sporta skolas basketbola trenere Lelde Bērziņa: Bērni bija ļoti laimīgi, saņemot ielūgumus. Tos iedevām centīgākajiem audzēkņiem, ar labāko treniņu apmeklējumu, kuri pat nereti paliek pēc treniņiem piestrādāt spēli. Pēc nopelniem ielūgumu saņēma viens no mūsu audzēkņiem, kurš visu gadu treniņus apmeklēja Porziņģa formā, un prieks bija neizmērojams, kad uz tā izdevās saņemt arī Kristapa Porziņģa autogrāfu. Bērniem bija lielas ovācijas par pasākumu un visiem lieliskajiem notikumiem tajā. Varam lepoties, ka tieši viens no mūsu audzēkņiem bija tas, kurš pasākuma laikā apspēlēja Kristapu spēle 1:1. Paldies organizatoriem, bankai "Citadele”, par šādu pasākumā, bērniem ir tas ļoti svarīgi.”

Valmieras Bērnu sporta skolas treneris Edgars Kuks: "Agrāk bija sajūta, ka NBA spēlētāji ir neaizsniedzami un tāli, bet tagad ir savējais, kuram sekot līdzi un dēļ kura Latviju pamana visa pasaule. Iespējams, ka Latvijā, līdzīgi kā Lietuvā, dēļ spēlētāju iekļūšanas NBA, basketbols var kļūt par populārāko sporta veidu. Pasākums bija labs, protams, bērni bija daudz, un tikai daļai bija iespēja parunāties un iesaistīties konkursos. Un tomēr forši, ka Kristaps Porziņģis veido šāda veida pasākumus un iedvesmo mazos basketbola fanus."

Cēsu pilsētas Sporta skolas audzēkne Dārta: "Saņemtos ielūgumus uz pasākumu treneris mums dalīja pēc motivācijas principa, kā motivācijai trenēties un nepadoties. Basketbolu spēlēju jau septiņus gadus un biju priecīga, ka šogad man bija iespēja tikt. Pasākums bija interesants, bija daudz aktivitāšu un foršs koncerts. Kristaps Porziņģis pasākumā likās ļoti pozitīvs un apņēmīgs un varēja daudz ko pastāstīt bērniem, kuri interesējas par basketbolu. Viss emocionālāk, manuprāt, bija tas, ka Kristaps padalījās ar visiem par to, kas viņu motivē visvairāk - un tie ir viņa brāļi. Mani pārsteidza Kristapa stāstītais, ka treniņi viņam nereti ir pat 3 reizes dienā un knapi paliek laiks paēst un izgulēties Tas man lika aizdomāties, ka vajadzētu vēl vairāk sevi veltīt spēlei un tiekties pēc panākumiem. ”