Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Štelmahers atgriežas "Ventspilī" un pie komandas stūres nomaina Muižnieku

© F64

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenā trenera amatā atgriezies Roberts Štelmahers, savā profilā mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja kluba prezidents Aivars Lembergs. Drīz pēc tam informācija tika apstiprināta arī kluba profilā.

"Nākamajā 2017./2018. gada sezonā mūsu komandu vadīs Roberts Štelmahers. Līgums noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu," teikts kluba paziņojumā. Štelmahers no 2012. līdz 2015. gadam jau vadīja "Ventspili", taču tad viņu amatā nomainīja Kārlis Muižnieks.

Ventspilnieki ar 27 uzvarām un pieciem zaudējumiem kļuva par Latvijas Basketbola līgas aizvadītās regulārās sezonas čempioniem, taču finālsērijā četrās spēlēs atzina Rīgas VEF pārākumu. Čempionu līgā kurzemnieki ar septiņām uzvarām un tikpat zaudējumiem grupā ieņēma piekto vietu un izstājās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, ar 74:67, 61:70 piekāpjoties Venēcijas "Reyer". Ar Muižnieku līgums vēl bija spēkā uz vienu sezonu.

Pirms gada Štelmahers aizveda "Valmieru"/"Ordo" līdz pirmajam Latvijas čempiones titulam, bet iepriekšējā vasarā pārcēlās uz Poliju, kļūstot par "Energa Czarni" galveno treneri. 42 gadus vecā speciālista vadībā "Energa Czarni" ar 19 uzvarām un 13 zaudējumiem 17 komandu konkurencē regulārajā sezonā ieņēma astoto vietu un ceturtdaļfinālā izsita regulārās sezonas čempioni Vloclavekas "Anwil", atspēlējoties no 1-2 un uzvarot piecās spēlēs. Pusfinālā trīs mačos gan tika atzīts "Torun" pārākums, bet cīņā par bronzu divos mačos "Energa Czarni" piekāpās "Ostrow Wielkopolski".

Štelmahers bija arī Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska asistents, taču Latvijas Basketbola savienība pirms trim dienām paziņoja, ka gan Štelmaheram, gan Artūram Štālbergam pienākumi jaunajos klubos nav savienojami ar darbu izlasē un ka viņus valstsvienībā aizstās Arnis Vecvagars un Artūrs Visockis-Rubenis.