Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Oficiāli šķiras Porziņģa un "Knicks" prezidenta Fila Džeksona ceļi

© Sportscenter.com

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas "Knicks" savā mājaslapā izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā pavēstīja par šķiršanos no prezidenta Fila Džeksona, kuram vēl bija spēkā līgums uz diviem gadiem par 24 miljoniem ASV dolāru.

"MSG vadītājs Džims Doulens un Fils Džeksons šodien pēc Ņujorkas "Knicks" nākotnes apspriešanas paziņoja par to, ka viņi ir mutiski vienojušies izbeigt sadarbību. Džeksona kungs ar tūlītēju efektu atstāj basketbola operāciju prezidenta amatu," teikts paziņojumā.

"Pēc rūpīgām pārdomām un apspriešanās esam mutiski vienojušies, ka "Knicks" dosies citā virzienā," mājaslapā citēts komandas īpašnieks Džeimss Doulens. "Fils Džeksons ir viena no slavenākajām un panākumiem bagātākajām personām NBA vēsturē. Viņa atstātās pēdas šajā sporta veidā nevar pārspēt neviens. Vēlam viņam to labāko un pasakāmies par darbu "Knicks" gan kā spēlētājam, gan kā amatpersonai."

Fila Džeksona atvadu vārdi: "Ņujorkas "Knicks" manā sirdī allaž būs īpaša vieta. Šajā komandā un šajā pilsētā sākās mana NBA karjera, un es viņiem būšu mūžam pateicīgs. Esmu pateicīgs Doulena kungam par iespēju te atgriezties. Protams, ka cerēju Madison Square Garden sagādāt vēl vienu NBA titulu. Kā cilvēks, kurš ļoti augstu vērtē uzvaras, esmu dziļi vīlies, ka nespējām to izdarīt. Ņujorkas fani neko mazāku [kā vien titulu] nav pelnījusi. Vēlu gan viņiem, gan "Knicks" organizācijai visu to labāko - kā šodien, tā vienmēr."

"Kamēr mēs pašreiz izvērtējam labāko veidu, kā iet uz priekšu organizācijas vadības ziņā, es nebūšu iesaistīts komandas operācijās," Doulens turpināja. "Organizācijas ikdienas sportiskos jautājumus īstermiņā vadīs Stīvs Milzs, komandas ģenerālmenedžeris, bet Tims Līveikī, kuram ir milzīga pieredze sporta komandu vadībā un ir mūsu partneris "Oak View Group", konsultēs un strādās kopā ar Stīvu pagaidu termiņā, lai palīdzētu izstrādāt attīstības plānu."