Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šmits nav noskumis par nedraftēšanu, izlasei pievienosies nometnes pirmajā dienā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska 22 kandidātu sarakstā tika iekļauts arī Spānijas kluba "Fuenlabrada" garais spēlētājs Rolands Šmits.

Valmierietis bija starp spēlētājiem, kurš iepriekšējā nedēļā varēja tikt izraudzīts Nacionālās basketbola asociācijas draftā, tomēr Šmita vārds tā arī netika nosaukts. "Ja godīgi, noskumis neesmu," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Šmits, kuram svētdien apritēja 22 gadi.

"Tā bija laba pieredze. Aizbraucu uz ASV trenēties, tur ir ļoti labi treniņapstākļi un ļoti labi treneri. Ieguvu kaut ko jaunu. Atrādīties "Lakers" un Bostonas komandām - kurš katrs to izdarīt nevar. Domāju, ka šovasar notikušais ir tikai uz labu. Noskumis nemaz neesmu. Nenodraftēja, bet basketbols ar to nebeidzas. Jāskatās uz priekšu un jācīnās," turpināja Šmits, kuram pēc jautājuma, kad pievienosies izlases nometnei, ilgi nebija jādomā. "Protams, ka [būšu jau] no pirmās dienas. Tagad sākšu trenēties, kārtīgi sagatavošos izlasei, lai varu [strādāt] uz visiem 100%."

Spānijas augstākajā līgā "Fuenlabrada" ar 12 uzvarām un 20 zaudējumiem ierindojās 12. vietā 17 komandu konkurencē. Šmits piedalījās visos 32 mačos, vidēji laukumā pavadot 22 minūtes, gūstot 7,5 punktus, izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas un izdarot 0,5 rezultatīvas piespēles.