Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Grīziņkalnā basketbola spēlē tiksies "Rīga" pret "Laukiem"

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Šī gada 29. jūnijā Grīziņkalna sporta kompleksā norisināsies "Ghetto Basket" 8. turnīrs, taču centrālais pasākuma notikums - adidas ZVAIGŽŅU SPĒLE 2017! Šova ietvaros paredzēta atlase Slam dunk konkursam, kurš notiks 11. jūlijā Rīgas Centrāltirgū, kur norisināsies Pasaules čempionāts bumbas triekšanā grozā no augšas.

Šī būs ne tikai divu komandu - "Rīga" un "Lauki" - savstarpēja spēkošanās ar visai brīviem metieniem, bet dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī dažādos konkursos - arī "Probasketball" trīspunktnieku metienu konkursā, kur ierobežotā laika periodā jāizdara pēc iespējas vairāk tālmetienu grozā.

Komandu sastāvi:

"Rīga" - Artūrs Kramiņš, Ivars Rihards Žvīgurs, Nauris Miezis, Kārlis Večens, Artūrs Dušelis, Roberts Žubulis, Kristaps Jurjāns, Kristaps Šteinbergs, Agnis Čavars, Leonards Kļaviņš, Daniels Iļjins, Henriks Salenieks, Zane Neilande.

"Lauki" - Kārlis Lasmanis, Niks Saknītis, Andris Epners, Edmunds Elksnis, Artūrs Ausējs, Reinis Ermansons, Mārtiņš Šteinbergs, Linards Jaunzems, Uģis Kasparāns, Edgars Leja, Edijs Ausējs, Jānis Lācis, Marita Puļļa.

29. jūnijā "Ghetto Basket" ietvaros pirmo reizi notiks "Firmu un amatieru grupas" turnīrs, kurā atļauts piedalīties basketbolistiem, kuri dzimuši 1996. gadā vai agrāk un 2016./2017. gada sezonā nav spēlējuši Latvijas Basketbola līgas pirmās, otrās vai trešās divīzijas klubos.

Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

"Ghetto Basket" turnīra norise nemainīga - visām grupām reģistrācijas sākums plkst. 16:00, U12 un U14 grupām spēļu sākums plkst. 17:00, sieviešu, U16 un 17+ grupām turnīra sākums plkst. 18:00. Spēlētāji, kuri piedalīsies Zvaigžņu spēlē, nevarēs piedalīties parastajā turnīrā.

Komandas tiek aicinātas iepriekš (līdz ceturtdienas plkst. 15:00) reģistrēties turnīram Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola sistēmā - https://play.fiba3x3.com/events/b1fcee4c-028d-4b96-a2d4-44847094fbd2/register

Ja vīriešu, sieviešu, Firmu un Amatieru grupas un U16 grupas komanda nav iepriekš reģistrēta, tad dalības maksa palielinās par 2 eur.

Ja neizdodas reģistrēt komandu, tad pieteikumu iespējams nosūtīt uz renars32@gmail.com!

ZVAIGŽŅU SPĒLES sākums - plkst. 19:30!

Adidas Latvija Zvaigžņu spēles ietvaros norisināsies arī Danku konkurss jeb atlase, kuras uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties "Ghetto Slam Dunk 2017", kas norisināsies 11. jūlijā!

Pieteikties Danku konkursam var līdz trešdienas plkst. 21:00, sūtot pieteikumu uz epastu: vehtereagija@gmail.com! Pieteikumā jānorāda savs vārds/uzvārds, dzimšanas dati, auguma garums, svars, pilsēta, telefona numurs un Ghetto licences numurs.

Turnīra un pasākuma ietvaros ikviens interesents varēs pārbaudīt savas fiziskās sagatavotības prasmes arī Bite Latvija "Skill Challenge" īpaši veidotā uzdevumu trasē, pārliecināties par noslīpētajām prasmēm ProBasketball Basketbola veikala trīspunktnieku metienu konkursā, kā arī baudīt dažādus priekšnesumus - tajā skaitā karsējmeiteņu dejas un citus īpaši gatavotus pārsteigumus!

Ghetto Games ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Ghetto Games pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk kā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes,sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība un līdzcietība.