Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Pasaules kausa dalībnieču tikšanās: Latvija pret Turciju

© sportacentrs.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 25. jūnijā, plkst. 16:00 Eiropas čempionāta spēlē par piekto vietu sacentīsies pret Turciju. Tiešraide TV6.

Abas komandas sestdien nodrošināja piedalīšanos Pasaules kausa izcīņā. Latvija pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Itāliju, savukārt Turcija visu spēli atradās vadībā pret Slovākiju. Latvietes globālajā forumā startēs pirmo reizi, kamēr turcietes kvalificējušās otro reizi pēc kārtas.

Vēlēšanās pabeigt viesošanos Prāgā ar uzvaru un punktu krājuma papildināšana FIBA reitingam - tie ir vienīgie iemesli spēlēm par piekto un septīto vietu. Lielas sportiskās nozīmes šīm cīņām nav, taču čempionāta nolikums paredz, ka arī pēdējā dienā jāspēlē visām astoņnieka komandām.

Sagaidāms, ka svētdien laukumā biežāk dosies rezervistes. Lielāks spēles laiks būs Ilzei Jākobsonei, Katei Krēsliņai un Paulai Strautmanei, pie minūtēm tiks Anna Dreimane. Tikpat droši var prognozēt, ka maz vai nemaz spēlēs Elīna Babkina - papildus risks vairs nav nepieciešams.

U20 izlases kandidātēm - Paulai Strautmanei un Anna Dreimanei - Prāga ir tikai pirmais vasaras starpfinišs. Jau pēc divām nedēļām, 8. jūlijā, Portugāles pilsētā Porto startēs Eiropas jaunatnes čempionāts un paredzams, ka abām meitenēm tajā būs svarīgas lomas.

Latvija un Turcija pirms divām nedēļām tikās pārbaudes spēlēs Stambulā. “Trīs zvaigznes” uz Bosfora krastiem devās bez Anetes Šteinbergas un Aijas Brumermanes, bet Elīna Babkina jau toreiz bija spiesta atpūsties savainojumu dēļ. Neraugoties uz to, Turcija 10. jūnija spēlē nodrošināja panākumu tikai cīņas galotnē.

Turcijai Prāgā neizdevās aizsniegties līdz kārotajām medaļām. Vispārējais sniegums nebija izcils, taču ar to pietika, lai izcīnītu pirmo vietu apakšgrupā, bet mazajā pusfinālā par piekto vietu apspēlētu Slovākiju. Savainojuma dēļ komanda palikusi bez uzbrucējas Baharas Džaglaras.

Pretiniecēm ir vairāki spēka punkti. Pirmkārt, dinamiskais aizsardžu duets Birsela Vardarli un Išila Albena. Otrkārt, naturalizētā amerikāņu centra spēlētāja Kvanitra Hollingsvorta. Viņas fiziskais spēks un jauda rada problēmas jebkurai pretinieku komandai.