Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Aija Putniņa: "Raudāju no laimes"

© sportacentrs.com

"Šī ir vēsturiska uzvara – nākamgad būsim pirmā Latvijas komanda, kura spēlēs Pasaules kausa izcīņā," izcīnot ceļazīmi uz Spāniju, preses konferencē Prāgas O2 arēnā teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Andrea Kapobjanko, Itālijas valstsvienības galvenais treneris

"Dzīve sastāv no sapņiem, taču dažreiz jāpamostas. Ne viss notiek kā cerēts. Komanda divus mēnešus smagi strādāja. Divās spēlēs zaudējām ar viena punkta starpību, taču šis zaudējums ir smags jebkuram. Šī bija lieliska spēle, nevaru spēlētājām neko pārmest, jo viņas turpināja cīnīties līdz pēdējai sekundei."

Rafaela Mašadri, Itālijas valstsvienības spēlētāja

"Grūti kaut ko pateikt. Šī komanda nebija pelnījusi zaudēt, īpaši veidā, kā tas notika. Nesportiskās piezīmes nosvilpšana bija ļoti slikts tiesnešu lēmums. Pirms tam palikām bez mūsu līderes Lauras Maki. Esmu ļoti sarūgtināta, jo komanda pēdējos divus mēnēšus ļoti daudz strādāja.

Daudzi cilvēki visu mūžu strādā vienam mērķim. Mums tas varētu būt pasaules čempionāts. Diemžēl no šī mērķa jāatvadās. Nezinu, kā tikšu atpakaļ uz viesnīcu un uzrunāšu komandas biedres. Būs grūti viņām paskaidrot, kāpēc netikām uz pasaules čempionātu."

Mārtiņš Zībarts, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Apsveicu spēlētājas, kuras savu darbu paveica izcili. Šī ir vēsturiska uzvara - nākamgad būsim pirmā Latvijas komanda, kura spēlēs Pasaules kausa izcīņā. Apsveicu mūsu fanus Prāgas tribīnēs un visus atbalstītājus mājās. Latvija var!

Treneri autobusā saņēma informāciju, ka Latvija varētu uzvarēt balsojumā par nākamā Eiropas čempionāta rīkošanu. “EuroBasket Women 2019” rīkošana ir balva par mūsu cīņām Prāgā. Pierādījām, ka varam spēlēt un būt konkurētspējīgi."

Aija Putniņa, Latvijas valstsvienības spēlētāja

"Vēsturiska uzvara - no laimes raudāju prieka asaras. Pasaules čempionātā vēl neesam spēlējušas. Iepriekšējā iespēja bija 2009. gadā, kad Eiropas čempionātā Latvijā pusfinālā par piekto vietu zaudējām Itālijai - tas bija ļoti sāpīgs zaudējums.

Pasaules čempionāta sasniegšana bija mūsu mērķis un mēs to izdarījām. Pirmais lielais Latvijas basketbola sasniegums bija nokļūšana Olimpiskajās spēlēs. Tagad ir otrs - kvalificēšanās Pasaules kausa izcīņai. Ceru, ka tā turpināsim."