Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Itāļu preses reakcija: Aizvainojošs nokauts pret Latviju

© fiba.com

Itālijas vadošie sporta mediji sestdien, 24. jūnijā, pauda neapmierinātību ar Latvijas un Itālijas sieviešu basketbola valstsvienību cīņas iznākumu.

Corriere Dello Sport: Latvija uzvar ekstrēmā cīņā, Itālijā netiek uz 2018. gada pasaules čempionātu
Europeo Femminile, la Lettonia vince in...

"Cecilijai Zandalasini piešķirtā nesportiskā piezīme pēdējās sekundēs ļāva Latvijai uzvarēt ar 68:67 un nodrošināt ceļazīmi uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņu.

Neko darīt. Itālija atvadījās no iespējas piedalīties 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, mazajā pusfinālā par piekto vietu zaudējot Latvijai un tādējādi netika pie spēlēšanās nākamā gada galvenajā FIBA turnīrā.

Sakāve atstāja milzīgu rūgtuma garšu “zilo” (Azzurre - Itālijas iesauka) mutēs. Itālietes atspēlēja deviņu punktu starpību un izvirzījās vadībā ar +1, taču šķietami nevainīga sadursme starp Ceciliju Zandalasini un Aneti Šteinbergu beidzās ar nesportisko piezīmi.

Divdesmit sešus gadus vecā latviete nelika ilgi gaidīt uz labdarības līnijas, divas reizes raidot bumbu grozā un ar to izrādījās pietiekami, lai viņas tautietes nodrošinātu braucienu uz Pasaules kausa izcīņu.

Treneris Andrea Kapobjanko neslēpa sarūgtinājumu, taču vienlaikus slavēja Itālijas sniegumu un meiteņu drosmi. "Aizvadījām teicamu spēli, taču ar to nepietika. Viena apšaubāma epizode nolēma mūs nepelnītam zaudējumam. Manām meitenēm jāpateicas par paveikto no pirmās treniņnometnes dienas un šeit, Eiropas čempionātā. Turnīra gaitā mūs ārpus laukumā skāra daudz likstu un nevarējām tās kontrolēt. Gulēt iešu mierīgs, jo spēlētājas un treneri izdarīja visu iespējamo."

Repubblica: Itālijai aizvainojošs nokauts pret Latviju, pasaules čempionāts vējā
Basket donne, Europeo: Italia, che beffa. Ko...

""Azzurre" cieta sakāvi ar 67:68, bet beigu rezultātu izšķīra neeksistējoša (inesistente) , nnesportiskā piezīme Zandalasini brīdī, kad līdz spēles beigām palika deviņas sekundes. Itālijas basketbola prezidents Petruki: “Neesam apmierināti ar to, ko redzēja ikviens.” Džordžija Sotana vērsās pie tiesneša: “Es gribu tev pastāstīt, kā jūtos...”

Nav nekādu šaubu, ka pret Ceciliju Zandalasini tika nosvilpta neeksistējoša nesportiskā piezīme, nolemjot Itāliju sakāvei pret Latviju. Rūgtā sakāve liegs Itālijai iespēju kvalificēties 2018. gada pasaules čempionātam. Panākuma gadījumā itālietes piedalītos cīņā par piekto un sesto vietu - abas ir derīgas braucienam uz Pasaules kausa izcīu Spānijā. Itālija pabeigs turnīru ar spēli pret Slovākiju.

“Līdz šim esam bijuši samiernieciski un ļoti klusi, taču skaidrs, ka neesam priecīgi,” teica FIP prezidents Džovanni Petruki (Giovanni Petrucci). “Šodien notika kārtējā neglītā tiesāšanas epizode Eiropā. Sākumā, kad (Kvanitra) Hollingsvorta salauza Lauras Maki (Chicca Macchi) žokli, svilpes spēlē pret Turciju skanēja mums par labu, taču pēdējās sekundēs viss pavērsās otrādi.”

"Šodien notikušo redzēja visi," turpināja Petruki. "Nezinu, vai tiesnesis, kurš cīņas izskaņā nosvilpa piezīmi pret Zandalasini, varēs mierīgi gulēt. Spriežot pēc laukumā redzētā, mēs bijām pilnībā pelnījuši piedalīties Pasaules kausa izcīņā.""

Eurosport Italia: Zandalasini: "Mēs būsim atpakaļ, es apsolu"
Zandalasini: "Torneremo, è una promessa"....

"Pēc neveiksmes pret Latviju spēlē, kurā Itālijas basketbolistes varēja atvērt durvis uz pasaules čempionātu, “Azzurro” ģērbtuvēs sakrājās viss zaudējuma rūgtums. Spēli izšķīra pret Ceciliju Zandalasini nosvilptā nesportiskā piezīme.

"Mīlu šo spēli. Mūžīgi. Man nav daudz, ko teikt," notikušo komentēja (2016. gada Eiropas U20 čempionāta vērtīgākā spēlētāja) Zandalasini. "Vienkārši vēlos pateikt visiem paldies. Mēs atgriezīsimies. Tas ir solījums. Uz priekšu, Itālija!"

Sky Sport: Itālija tiek izsmieta un paliek bez pasaules čempionāta
Eurobasket Donne, Italia beffata nel finale:...

"Dedzinoša sakāve “Azzurre” trenerim Kapobjanko pretrunīgā zaudējumā: izgaist iespēja spēlēt Pasaules kausa izcīņā. Cecilija Zandalisini aizvadīja izcilu spēli, guva 25 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet pēc tās parādīja čempiones cienīgu attieksmi.

Slikti, ļoti slikti. Itālija parādīja raksturu, cīnījās ar nagiem un zobiem pret spēcīgu pretinieku un 15 sekundes pirms spēles beigām izvirzījās vadībā pēc neticama Zandalasini groza. Spēle tika izšķirta nākamajā bumbas kontrolē. Zandalasini no aizmugures pieskārās Šteinbergai, taču tiesnesis to novērtēja ar nesportisko piezīmi. Latvietes pēdējie divi neprecīzie brīvmetieni deva itālietēm pēdējo iespēju, taču kapteines Rafaelas Mašadri tālmetiens bija neprecīzs un sapņi par Pasaules kausu izgaisa."