Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Džeksons pieļauj iespēju aizmainīt Porziņģi un uzklausa piedāvājumus

© sportacentrs.com

ASV lielākie sporta mediji ESPN un “Yahoo!Sports” ziņo, ka Ņujorkas “Knicks” prezidents Fils Džeksons sarunās ar citiem NBA klubiem joprojām piesauc Kristapa Porziņģa iesaistīšanu maiņas darījumos. Reaģējot uz Porziņģa pieejamību maiņu sarunās, vairāki NBA klubi jau veikuši zvanus ar piedāvājumiem.

Lai arī Kristapa Porziņģa draftēšana, kam sekoja latvieša uzsāktā pacelšanās NBA zvaigžņu līmeņa tuvumā, ir viens no retajiem pozitīvajiem notikumiem Fila Džeksona kā NBA kluba prezidenta karjerā, viņš pēc aizvadītās NBA sezonas izskaņas neatzina, ka Porziņģis ir neaizmaināms, šajā kategorijā neliekot nevienu savas komandas spēlētāju. Pēc Porziņģa neierašanās uz “Knicks” pēcsezonas tikšanos jau radās citu NBA klubu interese un zvani par potenciālo maiņas darījumu.

Tuvojoties NBA draftam un brīvo aģentu piesaistes perioda atvēršanās brīdim, komandas parasti kļūst aktīvākas potenciālo darījumu meklējumos, un šodien gan ESPN, gan “Yahoo” vēsta, ka NBA klubu vadītāji ar milzu interesi vērsušies pie “Knicks” par Porziņģa aizmainīšanas iespējām. Šī interese radusies pēc tam, kad kļuvis skaidrs, ka Fils Džeksons būtu gatavs Porziņģi aizmainīt attiecīga piedāvājuma gadījumā un neizslēdz šādu iespēju. Konkrētas komandas, kas veikušas piedāvājumus netiek minētas, tikai uzsvērts, ka šī interese ir ļoti plaša.

“Yahoo” apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis turklāt ziņo, ka Džeksons jau vakar ticies ar Somijas talantīgo centru Lauri Markanenu, kuram paredz vietu drafta desmitniekā. Markanens spēles stila ziņā kā augumā ražens spēlētājs ar labu metienu no distances tiek salīdzināts ar Porziņģi, taču viņam sava veiksmīgā iekļaušanās NBA vēl jāpierāda. Ņujorkai ir astotā drafta izvēle, un Porziņģa aizmainīšanas gadījumā Džeksons to varētu izmantot Markanena draftēšanai. Tiesa, par Markanenu aktīvi interesējas arī “Timberwolves”, kurai ir drafta septītais numurs.

Kā ziņo ESPN, neviens no “Knicks” vadības joprojām tā arī nav sazinājies ar Kristapu Porziņģi pēc viņa neierašanās uz pēcsezonas sapulci, ko Porziņģis preses konferencē Liepājā pēc sezonas beigām nevēlējās komentēt. Viņa brālis un pārstāvis Jānis gan uzsvēra, ka Kristaps vēlas turpināt spēlēt Ņujorkā.

Porziņģis gan savā debijas sezonā, gan aizvadītajā gadā uzrādīja jaunajam spēlētājam cienījamu statistiku un tika atzīts par 2015./16. gada otro labāko debitantu. Aizvadīto sezonu viņš pabeidza ar vidēji spēlē gūtu 18.1 punktu un 7.2 atlēkušajām bumbām, taču daudzo komandas zaudējumu dēļ atzina, ka sezonu grūti vērtēt kā izdevušos. Pēc sezonas beigām Porziņģis piekrita pārstāvēt Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, turklāt izteicās, ka lēmuma pieņemšanā nav uzklausījis “Knicks” vadību.

Porziņģis nav vienīgais “Knicks” līderis, kura nākotne ir neskaidra, jo Džeksons publiski ļoti skaidri paudis savus uzskatus, ka Karmelo Entonijam labāk klātos citā komandā. Atšķirībā no Porziņģa, Entonijam līgumā ir ierakstīts punkts, kas ļauj uzlikt veto jebkuram maiņas darījumam.