Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam un "Spurs" ceturtā sērijas spēle pret "Warriors". Vai pēdējā?

© SCANPIX

Šonakt 4:00 Sanantonio „Spurs” ar Dāvi Bertānu sastāvā savā laukumā centīsies izvairīties no ceturtā zaudējuma pēc kārtas un sezonas beigām. NBA Rietumu konferences finālsērijā „Spurs” ar 0-3 zaudē Goldensteitas „Warriors”, un nākamais zaudējums kļūs arī par pēdējo šosezon.

Dāvis Bertāns un „Spurs”, lai kā viņiem tas nepatiktu, tuvojas savas NBA sezonas beigām. Vēl neviena komanda līgas vēsturē nav spējusi atspēlēties no deficīta sērijā 0-3, un „Spurs” situācija ar katru dienu paliek tikai sliktāka. Uz kluba līdera Kavai Lenarda atgriešanos treneris Gregs Popovičs iesaka necerēt, tāpat no sastāva izkritis Deivids Lī, kurš guva traumu iepriekšējā mačā. Kā norādījis Popovičs, šādas traumas maģiski nepazūd pāris dienu laikā un nav pamata domāt, ka Lenards un Lī šonakt varētu iziet laukumā. Tāpat ārpus sastāva joprojām ir un būs saspēles vadītājs Tonijs Pārkers.

„Spurs” sastāva problēmas noveda pie tā, ka Bertāns iepriekšējās divās sērijas spēlēs kopā laukumā pavadījis 37 minūtes. Sērijas otrajā mačā Bertāns savāca veselus 13 punktus, kas ir viņa „play-off” rekords, bet pirms divām dienām guva divus punktus. Tiesa, ļoti iespaidīgus divus punktus, atlētiski triecot grozā atlēkušo bumbu pēc partnera neveiksmīga metiena. Aizsardzībā Bertānam neklājās tik veiksmīgi, bet tas savā ziņā arī loģiski, ieliekot debitantu svarīgā „play-off” spēlē pret sedzamajiem Dreimondu Grīnu un Kevinu Durentu.

Bertāna lielais spēles laiks gan arī ir atspoguļojums tam, ka „Spurs” trūkst ieroču, ar kuriem stāties pretim „Warriors”. Sērijas trešajā spēlē tika zaudēts ar 12 punktu starpību, taču „Warriors” pārliecinoši kontrolēja notikumu attīstību visā otrajā puslaikā un lieli jautājumi par uzvarētāju neradās. Kevins Durents izcēlās ar 33 punktiem, kamēr Stefens Karijs pievienoja 21 punktu. Tās priekšrocības, ko „Spurs” ieguva ar „Warriors” kļūdu un zaudēto bumbu izprovocēšanu, tika palaistas vējā ar vājo Sanantonio soda metienu precizitāti - trāpīti tikai 15 no 25.

„Lai mēs uzvarētu spēlē pret „Warriors”, mums jāparāda perfekts sniegums, kamēr „Warriors” nedrīkst spēlēt labāk par septītnieku,” sacīja Manu Džinobili. „Zinām, ka šī sērija sanākusi ne tāda, kādu gribējām. Īsti nezinām, kā izvērtīsies Kavai situācija, taču mums ir jācīnās arī par viņu, jāatdod pēdējie spēki un jācenšas paveikt maksimums.”

Džinobili sērijas pirmajā un trešajā spēlē uzņēmās „Spurs” uzbrukuma līdera pienākumus, spējot tikt galā ar „Warriors” aizsardzību arī ar nestandarta uzbrukumiem, kamēr uzbrucēja Lamarkusa Oldridža ierastā spēle postā ir praktiski neitralizēta, un „Warriors” nekautrējas viņu nemitīgi segt ar diviem pretspēlētājiem. Džinobili šīs nakts spēle var izrādīties ļoti svarīga arī cita iemesla dēļ - Argentīnas basketbola meistars, kurš vasarā sagaidīs savu 40. dzimšanas dienu, vēl nav izlēmis par NBA karjeras turpinājumu un visai iespējams, ka šonakt būt viņa pēdējā spēle.

„Spurs” gan ir komanda, kuru nekad nav ieteicams norakstīt par ātru, turklāt labs piemērs bija jau vakarnakt, kad „Celtics” bez sava līdera Aizeja Tomasa izbraukumā Klīvlendā spēja uzvarēt vienu spēli sērijā, kura pirms tam bija iespaidīgi graujoša vienas komandas izpildījumā. „Warriors” un „Cavaliers” dominance, droši soļojot pretim trešajam savstarpējam finālam pēc kārtas, saņēmusi krietnu kritiku līgas virzienā, taču Zelta Štata komandas līderis Durents izteicās, ka tā īsti nav viņa problēma: „Kā spēlētāji mēs cenšamies laukumā parādīt savu labāko sniegumu. Tādēļ atstājam izvērtēšanu līdzjutēju ziņā. Ja viņiem tas nepatīk, lai neskatās spēles.”

Tāpat arī Karijs izteicās, ka nevēlas lieku intrigu šajā sērijā un vēlas tai pielikt punktu jau šonakt: „Sanantonio cīnīsies līdz pēdējam lai vai kas pietrūktu viņu sastāvā, un apzināmies, ka ar pusspēku viņus nepieveiksim. Ceturtā spēle droši vien būs visgrūtākā, jo „Spurs” ir izstāšanās priekšā, taču mums kārtīgi jānoskaņojas, jāsagatavojas aktīvai spēlei un jāpabeidz sērija.”

Jāatgādina, ka „Warriors” šajās izslēgšanas spēlēs vēl nav cietusi nevienu zaudējumu, pirms tam ar 4-0 sagraujot arī Portlendu un Jūtu.