Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" nepagarina līgumu ar Porziņģa treneri Longstafu

© sportacentrs.com/Portland Press Herald

Ņujorkas basketbola klubs "Knicks" nolēmis nepagarināt līgumu ar Kristapa Porziņģa personīgo treneri Džošua Longstafu, kurš komandā nostrādāja trīs sezonas, svētdien, 21. maijā, ziņoja "New York Daily News".

Longstafs bija viens no treneriem, kuru 2014. gada vasarā savā štābā iekļāva Dereks Fišers. Viņa atlaišanas iemesli ir neskaidri, taču organizācijas pārstāvis nosauca Longstafu par vissmagāk strādājošo treneri komandā. Šosezon viņš strādāja ar Kristapu Porziņģi, Villiju Ernangomesu un Ronu Beikeru, pirms tam ar Lensu Tomasu un Lengstonu Geloveju.

Trīsdesmit četrus gadus vecais Longstafs pērnvasar devās uz Liepāju, lai palīdzētu Porziņģim sagatavoties otrajai NBA sezonai. Arī šogad bija gaidāma viņa ierašanās Latvijā, tai skaitā iespējama pievienošanās valstsvienībai, pirmdien, 24. aprīlī, preses konferencē Liepājas Olimpiskajā centrā apstiprināja spēlētāja aģents Jānis Porziņģis.

Longstafs pievienojās “Knicks” treneru korpusam 2014. gada 3. septembrī. Pirms pārcelšanās uz Ņujorku viņš četras sezonas nostrādāja “Oklahoma City Thunder” rindās, 2012. gadā kļuva par Rietumu konferences čempionu un...trenēja "Knicks" nākamo galveno treneri (2014-2016) Dereku Fišeru.

Trenera uzdevums ir nodarboties ar spēlētāju attīstību. “Ar jēdzienu “spēlētāja sniegums” (player performance) mēs saprotam centienus attīstīt personību. Mūsu mērķis ir sniegt spēlētājam visu nepieciešamo, lai spēles dienā viņš parādītu savu maksimālo varējumu,” Longstafu citē “Knicks” mediju ceļvedis 2016. gada sezonā.

Longstafs 2005. gadā ieguva bakalaura grādu mārketingā, studējot “Bryant” universitātē Rodailendas pavalstī. Viņa treneris augstskolā bija Braiens Kīfs (Brian Keefe) - cilvēks, kurš vēlāk uzaicināja Longstafu pievienoties “Thunder” un kopā ar viņu pārnāca uz “Knicks”.

Profesionāļa karjeras sākumā Longstafs piecus gadus nostrādāja vidusskolu sportā - vispirms divas sezonas “Gorham (Maine) High School” un vēlāk trīs sezonas “Portland High School”. Pašlaik viņš dzīvo Manhetenā.