Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis šovasar spēlēs Latvijas izlasē

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latviešu basketbola talants uz NBA basketbola kluba Ņujorka "Knicks" spēlētājs Kristaps Porziņģis šodien paziņoja, ka vasarā pievienosies un palīdzēs Latvijas izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Šodien notiekošajā preses konferencē Kristaps uzsvēra, ka daudzi fani noteikti gaidīja šo paziņojumu. Jau sezonas laikā viņš domājis par to, vai spēlēt izlasē.

Lai gan ziņas par to, ka K.Porziņģis šogad pievienosies Latvijas izlasei medijos parādījās jau aptuveni pirms nedēļas, Kristaps uzsvēra, ka nevienā intervijā līdz šim nav norādījis, ka pievienosies Latvijas valstsvienībai.

Porziņģis Latvijas kreklā debitēja 2013. gada 1. jūlijā Meža skolā. Spēlētāja pārstāvētā Latvijas U18 izlase tovakar atzina U20 izlases pārākumu ar rezultātu 80:82, bet Porziņģis 15 punktiem pievienoja 10 atlēkušās bumbas, četrus bloķētus metienus un piecas izprovocētas piezīmes.

Runājot par šajā sezonā gūtajām traumām, basketbolists norādīja, ka tās ir nelielas lietas, kuras iespējams ātri sadziedēt. Sezonas laikā, galvenokārt, komanda centusies K.Porziņģi saudzēt un tāpēc pieņemts lēmums, ka Kristapam jāizlaiž pāris spēles.

Runājot par aizvadītajām sezonām NBA, Kristaps uzsvēra, ka pirmā sezona paskrējusi ātri un bijusi interesantāka. Kopumā pirmā sezona bijusi pozitīvāka. Otrajā sezonā bijuši augstāki mērķi, tomēr komanda nav spējusi izdarīt visu un līdz ar to šī sezona bijusi emocionāli grūtāka.