Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Klīvlendai izgāšanās pret "Spurs", Bertāns čempioniem iemet 3 punktus

© scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē aizvadītājā naktī Sanantonio "Spurs" bez ceremonijām sakāva līgas čempionvienību Klīvlendas "Cavaliers", rezultāts 103:74. "Spurs" panākumu ar 25 punktiem kaldināja Kavai Lenards, bet sāpīgu sadursmi spēlē piedzīvoja Lebrons Džeimss.

Dāvis Bertāns pēc vienas spēles pavadīšanas Ostinā atgriezās NBA komandas pieteikumā, pret līgas čempioniem ceturtajā ceturksnī laukumā pavadot 10:54 minūtes. Bertāns šajā spēlē guva trīs punktus (2p. 0/1, 3p. 1/2), izcīnīja divas bumbas zem groziem un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat latvieša statistikas rādītājos viena kļūda un viena personīgā piezīme, saglabājot neitrālu +/- koeficientu.

Spēli Sanantono iesāka ar ierasto sadarbības izspēli komandas centram Dveinam Dedmonam, kurš ar danku atklāja mača rezultātu. Pēc trīs nospēlētām minūtēm Kevina Lova trejacis ar 7:4 izvirzīja vadībā Klīvlendas "Cavaliers", bet tas arī palika vienīgais saulainai brīdis NBA čempioniem šajā spēlē. "Spurs" ar lielu intensitāti darbojās aizsardzībā, neļaujot "Cavaliers" gūt vieglus punktus, bet uzbrukumā Pau Gazola un Denija Grīna tālmetieni audzēja mājinieku pārsvaru. Jau pēc spēles pirmās ceturtdaļas Grega Popoviča vadītā komanda bija iekrājusi desmit punktu vadību - 28:18.

Otrajā ceturtdaļā atsevišķas rezultatīvas darbības izdevās Lebronam Džeimsam, bet kopumā laukumā dominēja "Spurs". Teksasieši cieši spēlēja aizsardzībā, pēc pretinieku neprecīzajiem metieniem ātri pārejot uzbrukumā un gūstot vieglus punktus. Pirmā puslaika izskaņā Kavai Lenards spēlēja neapturami, triecot bumbu grozā no augšas caurgājienā, kā arī puslaika pēdējā sekundē raidot bumbu grozā pāri divu sedzēju rokām. Uz ģērbtuvēm "Spurs" devās ar pārliecinošu vadību 64:40, kamēr "Cavaliers" spēlētāju ķermeņu valoda izskatījās sagrauta. Jāatzīst, ka ļoti liels nopelns "Spurs" pārsvarā bija komandas rezervistiem, kuri puslaikā guva 28 punktus, kamēr pretinieku spēlētāji no soliņa nebija guvuši ne punkta.

Sanantono basketbolisti saglabāja pārsvaru arī spēles otrajā daļā, neskatoties uz spēles pāriešanu uz vairāk individuālu spēli. Saturīgāk aizsardzībā sāka spēlēt Klīvlenda, tomēr tas nepārvērtās rezultatīvos uzbrukumos. Trešās ceturtdaļas izskaņā Deivids Lī, izcīnot atlējušo bumbu, iebrauca ar elkoni mugurā Lebronam Džeimsam. "Cavaliers" līderis saļima, paliekot uz grīdas vairākas minūtes. Vēlāk laukumā Džeimss vairs neatgriezās. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs Petijs Milzs guva divus punktus ātrajā uzbrukumā, bet Derons Viljamss atbildēja ar trīs punktu metienu. Pirms noslēdzošās ceturtdaļas Sanantonio pārsvars bija 81:58.

Pēc nospēlētas minūtes ceturtajā ceturtdaļā spēlē iesaistījās Dāvis Bertāns, pirmo reizi laukumā tiekoties ar NBA čempioniem, jo abu komandu pirmajā cīņā latvietis palika uz soliņa. Ceturtdaļas vidū Bertāns izpildīja savu pirmo metienu, tomēr bumba pēc tālmetiena nolēkāja pa groza stīpu un ceļu grozā neatrada. Trīs minūtes pirms mača beigām, pēc Džonotana Simonsa piespēles, Dāvis raidīja grozā trīs punktu metienu, pārsniedzot mājiniekiem simts punktu robežu (101:70), "Spurs" pēdējā uzbrukumā latvietis nerealizēja brīvu pustālo metienu pēc dribla, tomēr tas netraucēja Sanantonio "Spurs" gūt graujošu uzvaru ar 103:74.

Deviņas spēles pirms regulārā turnīra noslēguma Sanantonio "Spurs" ar 57 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem otro vietu Rietumu konferencē. Līdz turnīra līderiem Goldensteitas "Warriors" teksasiešus šķir divas uzvaras, bet abas komandas pēdējo savstarpējo cīņu aizvadīs naktī uz ceturtdienu. Savukārt Klīvlendas "Cavaliers" ar 47 uzvarām un 26 zaudējumiem atslīdējusi uz otro pozīciju Austrumos.

"Spurs" - "Cavaliers" 103:74 (28:18, 36:22, 17:18, 22:16)
Spurs: Lenards 25, Oldridžs 14, Gazols 14, Džinobili 12, Milzs 9, Dedmons 8 (13 atl.bum.), Grīns 5, Andersons 4, Bertāns 3, Simonss 3, Pārkers 2, Lī 2, Forbss 2
Cavaliers: Džeimss 17, Tomsons 11, Lovs 9, Ērvings 8, Frejs 8, Smits 5, Džefersons 5, Felders 4, Derons Viljamss 3, Deriks Viljams 2, Džonss 2, Liginss

Statistika

Met. % Tālm. % Soda m. % Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Spurs 41/86 (48%) 7/26 (30%) 14/17 (82%) 52 24 12
Cavaliers 31/83 (37%) 4/26 (15%) 8/13 (61%) 40 20 16

Izmantotie resursi:
NBA.com