Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam astoņi punkti un uzvara "Spurs" fārmkluba rindās

© SCANPIX

Svētdien uz Sanantonio "Spurs" fārmklubu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā tika nosūtīts Dāvis Bertāns. Uzreiz aizvadot arī spēli, latviešu spēka uzbrucējs izcēlās ar astoņiem punktiem, palīdzot Ostinas komandai izcīnīt uzvaru.

Bertāns savā ceturtajā spēlē NBA attīstības līgā laukumā devās pamata pieciniekā, turklāt nosacīti centra pozīcijā, līdzīgi kā Sanantonio "Spurs" rindās nesenajā spēlē pret Sakramento "Kings". Latviešu uzbrucēju jau no spēles pirmajām minūtēm vairāk varēja redzēt spēlējam perimetrā, cenšoties uzbrukumā iet caurgājienos vai izpildīt tālmetienus (ar pirmo piegājienu bija precīzs). Tādējādi bieži radās situācijas, ka Ostinas komandas uzbrukuma laikā groza apakšā vai kaut tā tuvumā nav neviena spēlētāja. Bertāns pirmajā puslaikā spēlēja maz, jo ātri sapelnīja trīs personiskās piezīmes. Produktīvākā Dāvim bija ceturtā ceturtdaļa, kurā viņš lieliski veidoja iespējas komandas biedriem, atdodot četras rezultatīvas piespēles un pats gūstot divus punktus.

Latviešu basketbolists kopumā 22 laukumā pavadīto minūšu laikā guva astoņus punktus (3pts 2/5, 2pts 0/1, 1pts 2/2), atdeva piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas aizsardzībā, pārtvēra divas bumbas un bloķēja divus pretinieku metienus, kā arī pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja četras personiskās piezīmes. Bertānam arī +/- rādītājā +1, kas bija trešais labākais rādītājs starp starta piecinieka spēlētājiem, lielāko smagumu iznesot rezervistiem.

Ostinas "Spurs" savā laukumā tikās ar Oklahomsitijas "Blue" basketbolistiem (Oklahomsitijas "Thunder" fārmklubs). Ārkārtīgi rezultatīvā cīņā, mača liktenim izšķiroties otrajā puslaikā, Ostinas komanda svinēja uzvaru pār Dienvidrietumu divīzijas labāko komandu ar rezultātu 125:109. Ostinas "Spurs" ar 24 uzvarām un 24 zaudējumiem šajā divīzijā ieņem pirmspēdējo, piekto vietu.

Dāvis Bertāns savā debijas sezonā 58 spēlēs Sanantonio "Spurs" sastāvā (četrās no tām starta pieciniekā) vidēji 11,6 minūtēs guvis 4,3 punktus un izcīnījis 1,4 atlēkušās bumbas, kā arī realizējis 39,4% metienu no trīspunktu līnijas (54/137). Tikmēr Ostinas "Spurs" rindās četrās aizvadītajās spēlēs Bertāns vidēji nospēlējis 30,9 minūtes, izceļoties ar 14,8 punktiem un 3,5 izcīnītām bumbām zem groziem, kā arī 2,3 piespēlēm un 1,8 bloķētiem metieniem. Bertāna rēķinā arī 1,8 pārķertas bumbas.

Nākamo spēli Ostinas "Spurs" aizvadīs trešdien, tiekoties ar "Suns" vienību, bet Sanantonio "Spurs" nākamā spēle paredzēta šodien (naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika) pret Klīvlendas "Cavaliers". Tādējādi var domāt, ka Dāvis Bertāns pirms šīs spēles atgriezīsies Sanantonio komandas rindās, kā tas bijis arī iepriekš.