Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 12 punkti, Bertāna "Spurs" nepieļauj Ņujorkas atspēlēšanos

© USA Today Sports/Scanpix

Kristaps Porziņģis, neskatoties uz piezīmēm un neveiksmīgu pirmo puslaiku, guva 12 punktus spēlē pret "Spurs". Dāvis Bertāns laukumā devās tikai pašās beigās, viņa komandai uzvarot ar 106:98, lai gan otrajā puslaikā "Knicks" spēja gandrīz pilnībā dzēst 22 punktu deficītu un pārvērst bezcerīgu spēli pēdējo minūšu cīņā par uzvaru.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus (1p. 6/6, 2p. 3/7, 3p. 0/1) un savāca piecas atlēkušās bumbas. Kristapam arī divas piespēles, viena pārtverta bumba un viens bloks, taču arī piecas kļūdas un piecas piezīmes, kā arī +/- rādītājs mīnus četri. Savukārt Dāvis Bertāns šoreiz nospēlēja tikai pusotru minūti, metienus pa grozu neizdarīja un arī ar citiem statistikas rādītājiem neatzīmējās.

"Knicks" sastāvā arī šodien nebija Karmelo Entonija un Lensa Tomasa, kamēr "Spurs" nolēma sniegt atpūtu pamatsastāva aizsargam Denijam Grīnam. Toties laukumā izgāja "Knicks" saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš bija izlaidis iepriekšējo maču.

Spēles sākums ļoti veiksmīgs padevās Mindaugam Kuzminskam, kurš "Knicks" rindās guva 13 no komandas pirmajiem 25 punktiem. Pārējiem ņujorkiešiem klājās krietni sliktāk, ieskaitot arī Porziņģi. Viņš pirmajā ceturtdaļā netrāpīja nevienu no trim metieniem (tiesa, pēc tālmetiena bumba ļoti neveiksmīgi izgriezās no stīpas), bet nopelnīja trīs piezīmes.

"Knicks" nokļuva 15-20 punktu iedzinējos, un "Spurs" varēja atļauties burtiski spēlēties ar pretiniekiem, cenšoties izspēlēt līdz pavisam brīviem metieniem. Porziņģis atgriezās laukumā otrās ceturtdaļas otrajā pusē un ar diviem soda metieniem pēc Lamarkusa Oldridža pārkāpuma tika pie saviem pirmajiem punktiem. Taču pēc tam Porziņģis kļūdījās piespēlēs uzbrukuma ievadā, turklāt nopelnīja arī savu ceturto piezīmi, cenšoties neļaut Pau Gazolam noslēgt ātro uzbrukumu.

"Knicks" pirmajā puslaikā zaudēja ar 43:61, turklāt piezīmju dēļ otrā puslaika sākumā malā palika Porziņģis. Taču "Knicks" izdevās ievērojami uzlabot savu situāciju, rezultatīvi spēlējot Rouzam un Villijam Ernangomesam. Ernangomess ar aktivitātes palīdzību vairākkārt divcīņās pārspēja Gazolu un Oldridžu, un "Knicks" pievilka līdz 74:78.

Porziņģis atgriezās laukumā trešās ceturtdaļas beigās un metienus pa grozu neizdarīja, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā saņēma jau savu piekto piezīmi, taču tika atstāts laukumā. Nākamajā uzbrukumā pie diviem soda metieniem pēc Deivida Lī piezīmes tika jau Porziņģis, abus trāpot. Porziņģis pēc tam pieļāva savu piekto kļūdu, neprecīzi cenšoties piespēlēt Kuzminskam, taču nākamajā ātrajā uzbrukumā tika pie diviem soda metieniem, kuros atkal bija precīzs.

Četras minūtes pirms beigām Porziņģis trāpīja savu pirmo metienu no spēles, bet "Spurs" ar vairākiem precīziem Milza un Gazola tālmetieniem pēc kārtas bija atrāvusies atkal 13 punktu attālumā. Pēdējā pusotrā minūtē laukumā devās arī Bertāns, taču savu iespēju mest gandrīz brīvu tālmetienu neizmantoja, piespēlējot vēl labākā pozīcijā esošam partnerim.

Spēle beidzās ar "Spurs" uzvaru 106:98, kas ļāva Bertāna komandai revanšēties par februārī piedzīvoto zaudējumu Ņujorkā. "Knicks" tikmēr šis jau ir piektais zaudējums pēc kārtas, kurā gan kā pozitīvie aspekti jāizceļ Ernangomesa un Kuzminska kopā gūtie 43 punkti, kā arī komandas nepadošanās pie nonākšanas 22 punktu iedzinējos. Savukārt "Spurs" rindās Gazols un Oldridžs savāca pa "double-double", bet Lenards spēli pabeidza ar 29 punktiem.

"Spurs" (56-16) - "Knicks" (27-46) 106:98

(33:23, 28:20, 17:31, 28:24)
Spurs: Lenards 29, Gazols 19 (10 atl.b.), Oldridžs 19 (10 atl.b.), Milzs 10, Pārkers 10, Simonss 6, Dedmons 5 (13 atl.b.), Džinobili 4, Lī 2, Andersons 2, Bertāns, Forbss, Entonijs.
Knicks: Rouzs 24, Ernangomess 24 (13 atl.b.), Kuzminsks 19, Porziņģis 12, Lī 6, O`Kvins 6, Ndūrs 3, Holidejs 2, Beikers 2, Rendls, Plamlī.

Statistika

Met. % Tālm. % Soda m.% Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Spurs 45/99 (46%) 10/25 (40%) 6/8 (75%) 50 28 14
Knicks 41/87 (47%) 3/10 (30%) 13/15 (87%) 45 24 16