Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 18 punkti "Knicks" blāvā zaudējumā

© SCANPIX

Ņujorkas "Knicks" šonakt spēlēja bez Karmelo Entonija un Derika Rouza un visai pārliecinoši zaudēja izbraukuma mačā Portlendā ar 95:110. Kristaps Porziņģis gandrīz savāca "double-double" (18+9), taču netrāpīja nevienu no pieciem tālmetieniem.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja veselas 38 minūtes un izdarīja 21 metienu pa grozu, kas bija viņa augstākie rādītāji kopš marta sākuma mača pret "Warriors". Porziņģis guva 18 punktus (1p. 2/3, 2p. 8/13, 3p. 0/5) un savāca deviņas atlēkušās bumbas, trīs no tām uzbrukumā, kā arī ierakstīja savā rēķinā trīs blokus. Viņam arī viena rezultatīva piespēle un viena pārtverta bumba, taču arī pa divām kļūdām un divām piezīmēm. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz mīnus 15, kas bija sliktākais komandā.

Sekmīgu spēli aizvadīja Mindaugs Kuzminsks, gūstot 14 punktus un savācot astoņas atlēkušās bumbas, tāpat 13 punktus sameta cits debitants Čeisons Rendls. Savukārt Portlendas sastāvā Deimiens Lilards izcēlās ar 30 punktiem, un komanda, kas aktīvi iesaistīta cīņā par pēdējo pieejamo "play-off" pozīciju Rietumos, trāpīja 11 no 21 tālmetiena.

"Knicks" šī bija otrā spēle divās dienās, un klubs neilgi pirms mača sākuma paziņoja, ka malā paliks ne tikai vakar nelielu traumu guvušais Deriks Rouzs, bet arī Karmelo Entonijs un Lenss Tomass, kuriem arī kājas sasitumi. Līdz ar to sākumsastāvā vieta atradās gan Ronam Beikeram, gan Kuzminskam, gan Villijam Ernangomesam.

Tā neizrādījās panākumus nesoša formula, un "Trail Blazers" to apliecināja visai ātri, pirmajā ceturtdaļā sametot veselus 37 punktus un droši pārņemot vadību. "Knicks" uzbrukumā savukārt Porziņģim nācās uzņemties lielāko iniciatīvu, taču pretinieki arī pievērsa viņam lielāko uzmanību, un pirmo puslaiku latviešu uzbrucējs pabeidza astoņiem punktiem, trāpot trīs no deviņiem metieniem, turklāt arī ar komandas sliktāko +/- rādītāju mīnus 21. Sakritības dēļ "Knicks" pirmo puslaiku zaudēja tieši ar 21 punkta starpību (46:67), un praktiski visa klātesošo Portlendas skatītāju interese par spēli bija zudusi.

Otrā puslaika sākumā Porziņģis trāpīja pustālo metienu pāri Jusufa Nurkiča rokām, kā arī realizēja vēl vienu metienu pēc pagrieziena. Viņš arī divreiz pēc kārtas veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, bloķējot un pārtverot piespēli, kas kopā ar citām "Knicks" aktivitātēm un Portlendas "miegaino" uzbrukumu palīdzēja samazināt deficītu līdz 13 punktiem.

Portlendai ar punktu gūšanu grūti gāja arī pēdējā ceturtdaļā, kas atstāja nelielu intrigu par mača uzvarētāju. Porziņģis vēl pāris reizes veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, taču netrāpīja uzbrukuma sākumā izdarītu tālmetienu. Pēc tam Porziņģis gan tika pie gūta groza ar sodu, bet netrāpīja soda metienu.

Pēdējās minūtēs pēc Čeisona Rendla sekmīgās spēles "Knicks" tika desmit punktu attālumā, taču sekoja izteiksmīga Deimiena Lilarda atbilde. Viņš guva desmit punktus pēc kārtas un atjaunoja 20 punktu pārsvaru, trāpot arī sarežģītu metienu pāri Porziņģa rokām. Ar to arī "Knicks" nelielais izrāviens bija beidzies, un Portlenda droši uzvarēja ar 110:95.

"Knicks" šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, bet izbraukuma sērijai punkts tiks pielikts pēc divām dienām pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".