Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Hornačeks Porziņģa atgriešanos paredz nākamajā spēlē

© SCANPIX

Sarunā ar medijiem pirms šīs nakts spēles pret "Nets" Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks apstiprināja, ka Kristaps Porziņģis šoreiz paliks malā, bet viņa atgriešanās tiek sagaidīta nākamajā spēlē, ar kuru tiks uzsākts četru maču izbraukums pret Rietumu konferences komandām, ieskaitot Dāvja Bertāna pārstāvēto "Spurs".

Kristaps Porziņģis augšstilba sasituma bija spiests priekšlaicīgi noslēgt iepriekšējo maču pret "Pacers", kurā "Knicks" otrajā puslaikā atspēlējās un izcīnīja uzvaru. Latviešu uzbrucējs izlaida arī vakardienas treniņu, un viņa dalība šodienas spēlē netika paredzēta.

Apstiprinot Porziņģa nespēlēšanu pret NBA vājāko komandu "Nets", treneris Džefs Hornačeks izteica prognozi, ka Porziņģis būs gatavs doties doties kopā ar komandu izbraukumā uz ASV rietumu krastu un, visticamāk, piedalīties jau izbraukuma pirmajā spēlē pret "Clippers". Arī pats Porziņģis savainojumu par nopietnu nesauca un izteica gatavību būt ierindā jau nākamajā spēlē.

Mačs pret "Clippers" paredzēts naktī uz otrdienu, kamēr nedēļas nogale "Knicks" un Porziņģim brīva no spēlēm būs jebkurā gadījumā. Tiesa, pēc tam sekos četras spēles sešās dienās, visas izbraukumā un visas pret spēcīgiem pretiniekiem - jau pieminētā "Clippers", "Jazz", "Trail Blazers" un Dāvja Bertāna pārstāvētā "Spurs". Spēle pret Sanantonio paredzēta 26. martā, naktī uz svētdienu.

Hornačeks gan uzsvēra, ka, neskatoties uz niecīgajām izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs, negrasās speciāli nosēdināt malā "Knicks" pieredzējušos spēlētājus vai vispār palaist viņus atvaļinājumā vēl pirms sezonas beigām, kamēr vien tādu rīkojumu nedos kluba vadība.