Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Džeksons neplāno atlaist "Knicks" galveno treneri Hornačeku

© SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons par spīti vienības sliktajiem rezultātiem un sniegumam negrasās atlaist galveno treneri Džefu Hornačeku, ziņo laikraksts The New York Post.

Lai arī finansiālajā ziņā "Knicks" to varētu atļauties, Džeksons nevēlas trīs gadu laikā nolīgt jau piekto galveno treneri, tādējādi norādot uz savām līdzšinējām kļūdām. "Fils nevar atļauties atlaist [Hornačeku] un pieaicināt jaunu treneri," laikrakstam atklāja avots, kas runājis ar Džeksonu. Neilgi pēc kļūšanas par "Knicks" prezidentu Džeksons no amata atbrīvoja Maiku Vudsonu, bet pēc tam komandu vadīja arī Dereks Fišers un Kurts Rembiss.

Tikmēr pats Hornačeks norādījis, ka viņu neuztrauc tas, ka daudzi neveiksmēs vaino treneri - proti, viņu: "Mēs visi ejam tam cauri. Jebkurš cilvēks, jebkurš treneris, jebkura persona klubā ir vainīga. Mēs tajā visā atrodamies kopā." Pēdējā laikā "Knicks" no jauna spara pievērsusies trijstūra uzbrukuma praktizēšanai, turklāt treniņos spēlētājus pamāca arī Džeksons. Hornačeks neuzskata, ka tā viņam kā trenerim no prezidenta puses būtu necieņas izrādīšana: "Viņš ir pieradis būt laukumā, viņam tas rada prieku. Mēs visu laiku runājam savā starpā, turklāt čaļi tādā veidā iegūst citu skatījumu no cilvēka, kurš trijstūri ir trenējis gadiem."

Vasarā "Knicks" sastāvs atkal, visticamāk, piedzīvos lielas pārmaiņas. Lai arī Ņujorka šobrīd varētu nebūt pievilcīgākā vieta potenciāli pieprasītākajiem brīvajiem aģentiem, Hornačeks uzskata, ka trijstūra uzbrukums varētu būt labs faktors, lai piesaistītu jaunus spēlētājus: "Varbūt ir spēlētāji, kuri trijstūra uzbrukumu uzskata par biedējošu, taču tāpat droši vien ir spēlētāji, kuri domā, ka gribētu spēlēt ko tādu. Tas joprojām ir uzbrukums, kam vajadzētu patikt spēlētājiem, kuri labi izprot spēli. Tā ir stratēģija, kurā spēlētāji gandrīz nepārtraukti var vērot, kā lietas attīstās. Kad paskatās no šāda skatu punkta, tad šāds uzbrukums īstenībā ir interesants."

Tāpat Hornačeks atzina, ka viņa uzbrukuma stratēģija sezonas sākumā varētu būt viens no iemesliem, kas radījis apjukumu - ņemot vērā, ka iepriekšējā sezonā komanda trijstūra uzbrukumu izmantoja daudz vairāk. Un šovasar Hornačeks plāno pilnībā mainīt gatavošanās pieeju: "Mūsu pieliktās lietas un shēmas dažiem pagājušā gada spēlētājiem radīja apjukumu. Šovasar daudz ko darīsim ļoti atšķirīgi. Iesim atpakaļ, sāksim ar pašu pirmo soli - daudz kāju darbības, pamatlietu, kuras var pamanīt, sezonai ritot. Pirms vispār sākt darboties ar bumbām, ļoti daudz strādāsim ar pašiem pamatiem."

Šosezon Ņujorkas "Knicks" ar 27 uzvarām un 41 zaudējumu Austrumu konferencē ieņem 12. vietu. Lai arī tas ir augstāk nekā iepriekšējās pilnajās sezonās Džeksona vadībā (17-65 un 15. vieta, kā arī 32-50 un 13. vieta), "Knicks" sastāva komplektācija tika veidota ar domu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, nevis ar skatu tālākā nākotnē. 21 gadu vecais Kristaps Porziņģis šosezon 58 spēlēs laukumā vidēji bijis nepilnas 33 minūtes, guvis 18,0 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,0 metienus. Atgādinām, ka augšstilba sasituma dēļ liepājnieks varētu izlaist nākamo spēli pret Bruklinas "Nets".