Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" atlaidīs Dženingsu, Noā sezona, visticamāk, beigusies

© scanpix

Kā ziņo "Yahoo", Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Ņujorkas "Knicks" uzsākusi procesu, ar kura palīdzību atlaiž no sastāva Brendonu Dženingsu, rezerves saspēles vadītāju, kura līgums tik un tā būtu beidzies jau pēc šīs sezonas. Tāpat tiek ziņots, ka šosezon laukumā, visticamāk, vairs neatgriezīsies "Knicks" centrs Žoakims Noā, kuram tiks veikta ceļgala operācija.

Vojnarovska pārstāvētais medijs "Vertical", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka "Knicks" šosezon vairs neizmantos Brendona Dženingsa pakalpojumus. Dženingsa atlaišanas process jau uzsākts un drīzumā tiks noformēts arī oficiāli. Viņa piecus miljonus vērtais līgums joprojām saglabāsies "Knicks" algu sarakstos līdz sezonas beigām, bet tā kā transfēru logs tik un tā jau aizvēries, būtiskas nozīmes tam nebūs. Toties Dženingss tagad vēl varēs noslēgt līgumu ar citu komandu, un "Knicks" viņu ir atlaidusi tieši laikā, lai viņam vēl būtu tiesības pārstāvēt citu komandu arī izslēgšanas spēlēs.

"Vertical" vēsta, ka sastāvā atbrīvoto vietu "Knicks" plāno izmantot brīvā aģenta Česona Rendla piesaistei. 24 gadus vecais Rendls pagājušā gada draftā palika neizvēlēts, bet šosezon piedalījās astoņās "76ers" spēlēs, vidēji gūstot 5.3 punktus. Pēc izturētā pārbaudes laika janvārī Filadelfija ar viņu noslēdza trīs gadu līgumu, taču pirms pāris dienām atlaida, lai varētu realizēt maiņas darījumu ar "Mavericks".

Rendls, kurš var spēlēt gan pirmā, gan otrā numura pozīcijā, "Knicks" redzeslokā bija jau šī gada Vasaras līgās, viņš arī piedalījās "Knicks" treniņnometnē un pāris pārbaudes spēlēs, taču sezonas galīgajā sastāvā neiekļuva un pārcēlās uz D-līgu. "Yahoo" apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis vēsta, ka "Knicks" ar viņu noslēgs daļēji garantētu līgumu līdz 2018. gada vasarai.

Dženingss savukārt savā pirmajā sezonā ar "Knicks" bija piedalījies 58 spēlēs, vidēji guvis 8.6 punktus un izdalījis 4.9 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs komandā, apsteidzot arī krietni lielāku minūšu skaitu nospēlējušo pamatsastāva saspēles vadītāju Deriku Rouzu (4.4 piespēles). Dženingss vidēji mačā nospēlēja 24.6 minūtes, trāpīja tikai 38% metienus no spēles, bet 34% tālmetienu un regulāri bija "Knicks" labākais punktu guvējs rezervistu vidū.

Dženingsa vārds tika piesaukts arī pagājušās nedēļas maiņas darījumos, jo kā pieredzējis aizsargs ar iztekošo līgumu varētu piesaistīt vairāku komandu uzmanību, kas vēlas īslaicīgu pastiprinājumu uz "play-off", taču "Knicks" nekādu maiņu tā arī neveica.

"Yahoo" avoti ziņo arī citu "Knicks" nelabvēlīgu vēsti - centra spēlētājam Žoakimam Noā, visticamāk, tiks veikta ceļgala operācija, kuras dēļ šajā sezonā viņš spēlēt vairs nevarēs. Noā, kurš jau iepriekš bijis pazīstams ar savu traumatismu un izlaida pagājušās sezonas lielāko daļu, šosezon dažādu savainojumu dēļ nav piedalījies 13 spēlēs un viņa dalība nebija paredzēta arī šīs nakts spēlē.

Noā bija "Knicks" pamatsastāva centrs, taču bieži vien tikai nomināli, proti, laukumā pavadīja sākumsastāva spēlētājam neatbilstoši mazu laiku. Noā savu vasarā noslēgto četru gadu līgumu par 72 miljoniem dolāru pagaidām nav spējis attaisnot, vidēji spēlē gūstot piecus punktus un savācot 8.8 atlēkušās bumbas. Punktu gūšana gan nebija viņa galvenais uzdevums laukumā, taču arī aizsardzībā 32 gadus vecais francūzis darbojies daudz nepārliecinošāk nekā pirms traumas Čikāgas "Bulls" sastāvā.

27 gadus vecais Dženingss NBA aizvada savu septīto sezonu un, lai arī iepriekš pārcieta smagu traumu, Ņujorkā tika sagaidīts ar lielu optimismu. Tika cerēts, ka viņš arī pēc traumas spēs parādīt to sniegumu, ar kuru kļuva slavens Milvoki "Bucks" sastāvā, trīs sezonās pēc kārtas gūstot vismaz 16 punktus spēlē. Dženingss pirms sezonas arī veica pārdrošus paredzējumus par "Knicks" iespējām ne tikai iekļūt "play-off", bet arī pārvarēt pirmo kārtu, kā arī atklāja, ka kluba prezidents Fils Džeksons paredz viņam sīvu konkurēšanu par sezonas labākā rezervista titulu. Neviens no šiem pirmssezonas mērķiem nav piepildīts.

"Knicks" savukārt jau šonakt sagaida nākamā spēle, tikšanās savā laukumā ar "Raptors", vienu no Austrumu konferences favorītēm, kas ar maiņas darījumu turklāt ieguva Seržu Ibaku. Kristaps Porziņģis iepriekš norādīja, ka varētu būt gatavs atgriezties laukumā tieši šajā spēlē, bet par to vēl nav oficiāli paziņots un, visticamāk, skaidrība par to būs tikai pāris stundas pirms spēles.

"Knicks" šosezon vēl palikušas 23 regulārās sezonas spēles, bet pašreizējā bilance (24-35) ļauj ieņemt tikai 12. vietu Austrumu konferencē, kamēr "play-off" zona ir četru uzvaru attālumā.

Izmantotie resursi:
Sources: Knicks waive Brandon Jennings