Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

VEF cīnīsies ar baltkrieviem par pirmo uzvaru mēneša laikā VTB līgā

© F64

VTB Vienotajā basketbola līgā trīs zaudējumu sēriju centīsies pārtraukt Latvijas vicečempione Rīgas VEF, kas plkst. 18:00 pēc Latvijas laika izbraukumā tiksies ar Minskas "Tsmoki". Uzvaras gadījumā rīdzinieki nostiprināsies sestajā vietā, bet zaudējuma gadījumā noslīdēs uz astoto pozīciju.

Pēdējo uzvaru Rīgas VEF izcīnīja 21. janvārī, kad ar rezultātu 81:74 viesos pārspēja Artūra Štālberga trenēto "Nizhny Novgorod", bet pēc tam sekoja trīs neveiksmes pēc kārtas savā laukumā - pret Maskavas apgabala "Khimki" (90:104), Jāņa Timmas Sanktpēterburgas "Zenit" (73:82) un jau pieminēto "Nizhny Novgorod" (73:78). Izbraukumā VEF šosezon astoņās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, bez Ņižņijnovgorodas uzvarot arī Himkos (76:73) un Permā (81:74).

Tikmēr Minskas "Tsmoki" pēdējās deviņās spēlēs uzvarējusi vienīgi Kazaņas UNICS (87:85, pagarinājumā), un pēc pēdējās spēles pret "Astana" (70:80) uz Turcijas klubu "Istanbul BB" pārcēlās serbu centrs Džordže Gagičs, kurš 16 spēlēs vidēji laukumā bija 21 minūti, guva 10,0 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais komandā ir amerikāņu saspēles vadītājs Drū Džoiss, kuram 13,9 punkti un 6,6 rezultatīvas piespēles. Ar vidēji 12,8 punktiem izcēlies Džastins Grejs, bet četrās spēlēs pie 13,3 punktiem ticis Entonio Greivzs, kurš sezonu sāka Frankfurtes "Skyliners".

Pirmā apļa savstarpējā spēlē Grejs trīs sekundes līdz pamatlaika beigām no tālās distances izrāva neizšķirtu (77:77), taču pagarinājumā pārāka bija mājiniece VEF, kas 6. novembra spēlē uzvarēja ar 88:85. Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Jānis Blūms, kurš gan trāpīja tikai trīs no 13 tālmetieniem.

"Tsmoki" savā laukumā šosezon ir identiska bilance kā VEF izbraukumā - trīs uzvaras un pieci zaudējumi. Bez UNICS uzvarēts arī Saratovas "Avtodor" (88:83) un Tallinas "Kalev" (88:81, pagarinājumā). FIBA Eiropas kausā "Tsmoki" apstājās otrajā grupu turnīrā, ar trim panākumiem un trim neveiksmēm grupā ieņemot trešo vietu. Izslēgšanas spēlēs iekļuva Ungārijas "Egis Kormand" (4-2) un Francijas "Nanterre" (4-2), bet pēdējā vietā palika Izraēlas "Bnei Herzliya" (1-5).