Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Ventspilij" zaudējums Venēcijā, ceļojums Eiropā beidzies

© Foto: basketballcl.com

FIBA Čempionu līgas 1/16 fināla atbildes spēlē, Itālijas pilsētā Venēcijā, zaudējumu piedzīvoja basketbola klubs "Ventspils", kas ar rezultātu 61:70 piekāpās vietējai "Umana Reyer" vienībai. Divu spēļu summā "Ventspils" atzina pretinieku pārākumu ar +2.

Pirms šīs dienas spēles "Ventspils" savā līdzjutēju priekšā jau bija izcīnījuši uzvaru ar 74:67, tādējādi Venēcijā ierodoties ar septiņu punktu handikapu. Uzvarētāju divu spēļu summā 1/8 finālā jau gaidīja cita Itālijas vienība "Sidigas Avellino".

Pirmos divus punktus spēlē pēc pārtvertas bumbas guva mājinieks Tairuss Makgī, kurš pirmajā mačā nepiedalījās veselības problēmu dēļ. Turpmākajās piecās minūtēs abas vienības apmainījās ar sekmīgiem metieniem, tomēr pēc diviem precīziem Džamela Haginsa sodiņiem "Ventspils" atradās iedzinējos ar 9:14. Ar šādu rezultātu nebija apmierināts ventspilnieks Villijs Dīns, kurš guva sešus punktus pēc kārtas, iegūstot vadību savai vienībai 15:14. Pēdējās ceturkšņa minūtes sekmīgāk gan aizvadīja "Umana Reyer", noslēdzot to ar sešu punktu pārsvaru - 23:17.

Otrās ceturtdaļas pirmās sešas minūtes aizritēja diezgan haotiski, kas atspoguļojās arī rezultātā. Mazliet labāk metienos no spēles veicās "Ventspilij", kas šajās sešās minūtēs uzvarēja ar 7:2, ļaujot pietuvoties līdz minimumam 24:25. Šāda spēle nebija pa prātam mājinieku galvenajam trenerim, pēc kā sekoja minūtes pārtraukums. Vēlamo rezultātu pārtraukums laukuma saimniekiem nedeva, abas komandas apmainījās ar pāris sekmīgiem metieniem. Mirkli pirms puslaika pārtraukuma beigu signāla precīzs no groza apakšas bija Kristaps Janičenoks, kas ļāva doties atpūtā ar neizšķirtu 30:30.

Jāuzsver, ka pirmajās divdesmit minūtēs "Umana Reyer" 16 no saviem 34 metieniem raidīja no tālās distances, realizējot vien trīs no tiem. Tiesa, mājinieki teicami cīnījās par atlēkušajām bumbām, uzvarot grozu ar 24 pret 15, tai skaitā 12 bumbas izdevās izcīnīt pie sava groza.

Atgriežoties spēlē pēc atpūtas "Ventspils" atguva vadības grožus, noturoties viena metiena atstatumā teju sešas minūtes. Pēc precīzā Māra Gulbja pustālā metiena viesi ieguva lielāko pārsvaru šodien 41:37. Itāļi minūti līdz trešās ceturtdaļas beigām gan uz mirkli spēja atgūt minimālu pārsvaru (45:44), tomēr punktu ceturksnim pielika ventspilnieks Edgars Žeļonis. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja 46:45 "Ventspils" labā.

"Ventspils" turpināja iekrāt handikapu arī pēdējā ceturkšņa sākumā, panākot 51:45. Prieki viesiem tomēr nebija ilgi un Markezs Heinss pēc pārtvertās bumbas trieca to grozā no augšas, vairs tikai divu punktu starpība 49:51. Tam sekoja Kārļa Muižnieka pieprasīts minūtes pārtraukums, kas lielāku labumu atnesa pretiniekiem. Precīzi trejači padevās Maiklam Bramosam un Makgī - 55:52 mājiniekiem. Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Melvins Edžims ar diviem precīziem sodiņiem iekrāja jau 64:57, kas ļāva izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā. Divpadsmit sekundes līdz pamatlaika beigām "Ventspils" sāka realizēt apzināto noteikumu pārkāpumu taktiku, laukuma saimniekiem precīzi trīs no četriem sodiem - 70:58. Nelielu cerību gan vēl deva Kempbela precīzais trīs punktu metiens, tomēr pašā galotnē veiksme bija mājinieku pusē. Spēles beigu rezultāts 70:61 "Umana Reyer" labā un divu spēļu summā +2.

Par rezultatīvākajiem "Umana Reyer" spēlētājiem, tāpat kā pirmajā spēlē, kļuva Melvins Edžims ar 18 punktiem, 17 punkti un 11 bumbas zem groziem Maiklam Bramosam. Ar 16 punktu guvumu izcēlās pirmajā spēlē mājās palikušais Tairuss Makgī. "Ventspils" rindās desmit punktu robežu pārsniedza vien Villijs Dīns un Folarins Kempbels, kuriem attiecīgi 18 un 15 punkti.

Nākamo spēli turnīra 1/8 finālā "Umana Reyer" aizvadīs savā laukumā, 1. martā uzņemot tautiešus "Sidigas Avellino", bet atbildes spēle Avellīnā paredzēta 8.martā.