Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis triumfē meistarības konkursā, Gordons tālmetienos, Roninsons dankos

© Slamonline.com

Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē tradicionāli lielu interesi izraisa meistarības konkursi. Par "Taco Bell" meistarības konkursa uzvarētāju svētdien kļuva Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Prasmju izaicinājuma konkurss

Prasmju izaicinājumā spēlētājiem bija jāveic dribls starp šķēršļiem, jāizdara precīza piespēle, jāiemet metiens no groza apakšas un jārealizē metiens no trīs punktu metiena līnijas. Divi spēlētāji sacentās viens pret otru, uzvarētājam iekļūstot nākošajā kārtā.

Ārējās līnijas spēlētājiem pirmajā kārtā Jūtas "Jazz" uzbrucējs Gordons Heivords pieveica Vašingronas "Wizards" līderi Džonu Volu, bet Bostonas "Celtic" saspēles vadītājs Aizeja Tomass viegli tika galā ar Fīniksas "Suns" otrgadnieku Devinu Bukeru. Savukārt garo spēlētāju meistarības cīņā latvietis Kristaps Porziņģis pusfinālā cīnījās ar Demarkusu Kazinsu. Distances sākumā vadībā atradās Ņujorkas "Knicks" jaunā zvaigzne, bet uzvarētājs izšķīrās uz trīs punktu metienu līnijas, kur abi basketbolisti metienus izdarīja gandrīz reizē. Tomēr beigās precīzs bija Porziņga tālmetiens, latvietim iekļūstot pusfinālā. Nikola Jokičs, visu trasi atrodoties iedzinējos, uz tālmetienu līnijas izrāva uzvaru pār mājinieku favorītu Entoniju Deivisu.

Ārējās līnijas spēlētāju pusfinālā Tomass distancē bija ātrāks par Heivordu, bet viss kā vienmēr izšķīrās uz tālmetienu līnijas, kur abiem spēlētājiem bija nepieciešami vairāki metieni. Finālā iekļuva Jūtas "Jazz" uzbrucējs. Garo spēlētāju cīņā Porziņģis visas distances garumā bija priekšā Jokičam un spēja iekļūt meistarības konkursa finālā, paspējot savu tālmetienu iemest pirms serba izmisuma metiena.

Fināla divcīņā Porziņģis ar Heivordu cīnījās plecu pie pleca, bet priekšpēdējo metienu no groza apakšas pirmais raidīja Heivords. Skrējienā uz izšķirošo tālmetienu Porziņģis bija ātrāks par pretinieku, pirmais paspējot izmest tālmetienu. Tas bija precīzs un Kristaps Porziņģis konkursu vakaru sāka ar triumfu "Taco Bell" prasmju pārbaudījumā.

Trīs punktu metienu konkurss

Tālmetienu konkursa pirmajā kārtā labāko rezultātu sasniedza Hjūstonas "Rockets" aizsargs Ērkis Gordons, izceļoties ar 25 punktiem. Divdesmit punktu robežu spēja sasniegt arī Kairijs Ērvings no Klīvlendas "Cavaliers", bet kā trešais finālā iekļuva Šarlotes "Hornets" aizsargs Kemba Vokers, gūstot 19 punktus. Pagājušās sezonas uzvarētājs Klejs Tomsons ar 18 punktiem palika uzreiz ari finālistu strīpas tā pat kā Niks Jangs. Priekšsacīkstēs Veslijs Metjūzs, Sīdžejs Makkalums un Kails Laurijs uzrādīja pieticīgus rezultātus.

Finālsacensībās Vokers ieguva 17 punktus, bet Ērvings viņu pārspēja ar 20 punktiem. Priekšsacīkstēs labāko rezultātu uzrādījušais Gordons sāka lieliski un pirms izšķirošās stacijas varēja izraut uzvaru. Tomēr beigas "Rockets" aizsargs sasteidza un guva 20 punktus. Līdz ar to nepieciešamas pārspēles cīņā par trīs punktu konkursa uzvarētāja titulu.

Izšķirošo divcīņu sāka NBA čempions Ērvings. Klīvlendas basketbolistam pārmetieni neizdevās tik veiksmīgi un Lebrona Džemsa komandas biedrs tālmetienu konkursu noslēdza ar 18 punktiem. Līdz ar to visas kārtis bija Gordona rokās. Sākums Hjūstonas basketbolistam bija samocīts, bet vidējās stacijās Gordons realizēja metienus ar labu precizitāti. Noslēgumā ar 22 punktiem par trīs punktu metienu konkursa uzvarētāju kļuva Hjūstonas "Rockets" aizsargs Ēriks Gordons.

"Slam Dunk konkurss

Zvaigžņu spēles konkursu galvenais notikums ir "Slam Dunk" meistaru parāde. Konkursa žūrijā bija kolorīta vērtētāju komisija - Gerijs Peitons, Deivids Robinsons, Dominiks Vilkinss, Alonzo Mornings un Kriss Vēbers.

Slam Dunk konkursu atklāja Losandželosas "Clippers" centrs Deandrē Džordans, lecot pāri mūziķa Dīdžeja Kaleda DJ galdam un saņemot 41 punktu. Indianas "Pacers" uzbrucējs Glens Robinsons leca pāri diviem cilvēkiem, saņemot maksimālo 50 punktu vērtējumu pirmajā mēģinājumā. Deriks Džonss juniors no Fīniksas "Suns" dubultoja pārlecamo cilvēku skaitu, spraužot bumbu grozā pāri četriem cilvēkiem. Realizējot danku ar otro mēģinājumu Džonss saņēma 45 punktus. Pirmās danku sērijas noslēdzošo mēģinājumu izpildīja Orlando "Magic" uzbrucējs Ārons Gordons. Iesaistot modernās tehnoloģijas, Gordons centās pārsteigt publiku. Tomēr lidojoša drona izdarītā piespēle trīs reizes nebija pietiekami precīza un Orlando spēlētājam bumbas triecienu grozā starp kājām izdevās veikt tikai ar ceturto mēģinājumu. Rezultātā tikai 38 punkti un vājākais vērtējums pirmajā kārtā.

Arī otrajā danku kārtā Ārons Gordons nespēja pirmajos mēģinājumos realizēt savu bumbas triecienu no augšas un ar 34 punktiem piedzīvoja izgāšanos un finālā neiekļuva. Deandrē Džordans izpildīja tehniski sarežģītu danku, ar 360 grādu rotāciju uz pretējo pusi spraužot bumbu grozā starp kājām. Džordans par savu mēģinājumu saņēma 43 punktus. Džonss ar augstu lēciena amplitūdu sprauda bumbu grozā no augšas, izlaižot bumbu starp kājām un saņemot 50 punktus. Savukārt Robinsons otrajā mēģinājumā veica salīdzinoši vieglāku danku, gūstot 41 punktu. Līdz ar to attiecīgi ar 95 un 91 punktu finālā iekļuva Deriks Džonss un Glens Robinsons.

Fināla kārtā Robinsons lēca pāri Indianas "Pacers" zvaigznei Polam Džordžam, realizējot mēģinājumu ar trešo reizi un saņemot 44 punktus. Arī Džonsam pirmais fināla danks ar pirmajiem mēģinājumiem neizdevās, un nespējot savu ieceri realizēt spēlētājam nācās samierināties ar 37 punktiem. Konkursa iespaidīgāko danku Džonss realizēja fināla otrajā mēģinājumā nedaudz tuvāk par soda metiena līniju triecot grozā danku caur kājām, par to saņemot maksimālo vērtējumu. Savukārt Robinsons konkursu noslēdza atkal lecot pāri Džordžam. Šoreiz palīgā bija ņemts arī "Pacers" talismans un karsējmeitene. Robinsons bumbu grozā trieca atmuguriski un saņēma 50 punktus. Līdz ar to Glens Roninsons ar fināla kārtā 94 gūtiem punktiem kļuva par 2017. gada NBA "Slam dunk" čempionu.

Zvaigžņu spēles nedēļas nogales konkursu uzvarētāji

Konkurss Uzvarētājs Komanda
Prasmju izaicinājums Kristaps Porziņģis Ņujorkas "Knicks"
Tālmetienu konkurss Ēriks Gordons Hjūstonas "Rockets"
Slam Dunk Glens Robinsons Indianas "Pacers"

Kristapa Porziņģa triumfs meistarības konkursā