Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Arī šo spēli uztvēru nopietni

© SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēles nedēļas nogali ievadīja Uzlecošo talantu mačs, kurā Pasaules komanda ar 150:141 pieveica ASV izlasi. Kristaps Porziņģis guva 24 punktus, pēcāk norādot, ka komanda, pēc viņa domām, pārāk daudz kļūdījusies.

"Zināju, ko sagaidīt," sacīja Kristaps Porziņģis, kurš pagājušajā gadā guva 30 punktus. Aizvadītajā naktī viņš iemeta par sešiem mazāk, taču izpildīja galveno mērķi. "Zināju, kāda izvērtīsies spēle, kas notiks. Šogad gribēju uzvarēt. Pērn zaudējām, šogad revanšējāmies."

"Pirmkārt, priecājos, ka uzvarējām. Bija aizraujoši, lai gan uzskatu, ka varējām spēlēt vēl labāk," sacīja Ņujorkas "Knicks" pārstāvis, kurš 23 minūšu laikā realizēja 68% metienu no spēles un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. "Pārāk bieži kļūdījāmies. Es šo spēli uztvēru nopietni, lai gan laukumā bija interesanti. Puišiem padomā bija dažādas kombinācijas skatītāju izklaidēšanai. Esam laimīgi."

Kopā ar Porziņģi Pasaules izlasi pārstāvēja arī spānis Villijs Ernangomess, ar kuru kopā spēlēts gan Eiropā, gan arī Ņujorkas "Knicks" rindās šajā sezonā. Debitants izcīnīja sešas bumbas zem groziem. "Priecājos par viņu," teica Porziņģis. "Jau no sākuma uzskatīju, ka viņam jāpiedalās šajā mačā, un pēc Džoela Embīda traumas saņemtais uzaicinājums bija pelnīts. Kopā izbaudīt ko tādu - tas bija patīkams mirklis. Kopā esam gājuši cauri dažādām grūtībām."

Porziņģim Zvaigžņu spēles nedēļas nogale vēl nav beigusies, jo naktī uz svētdienu latvietis piedalīsies meistarības pārbaudē, kurā jādemonstrē veiklība driblā, piespēlēs un metienos.