Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim cerīgs sākums, beigās dominē Vestbruks

© SCANPIX

Kristaps Porziņģis guva 11 punktus pret "Thunder", taču tam viņam bija nepieciešami 13 metieni no spēles. "Knicks" ar Porziņģa un Karmelo Entonija palīdzību mača pirmajā pusē ieguva pat 17 punktu pārsvaru, taču turpinājumā nespēja apturēt sezonas 27. "triple-double" savākušo Raselu Vestbruku un zaudēja ar 105:116. Porziņģis pēc spēles medijiem izteicās, ka viņu mocījušas vēdera problēmas.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 33 minūtes un guva 11 punktus (1p. 2/2, 2p. 3/9, 3p. 1/4). Viņam arī septiņas atlēkušās bumbas, viena piespēle un viena pārtverta bumba, kā arī divi bloki. Porziņģis pieļāva arī četras kļūdas un saņēma četras piezīmes, iegūstot +/- rādītājus mīnus viens, kas bija trešais labākais komandā.

Uz Zvaigžņu spēli uzaicinātais Entonijs maču pabeida ar 30 punktiem, kamēr Derikam Rouzam 25 punkti un septiņas piespēles. Taču spēles galvenais varonis meklējams "Thunder" sastāvā - Rasels Vestbruks guva 38 punktus ar lielisku metienu precizitāti (13/22), savāca 14 atlēkušās bumbas un izdalīja 12 rezultatīvas piespēles.

"Knicks" sākumsastāvā otro reizi pēc kārtas devās gan Porziņģis, gan spāņu centrs Villijs Ernangomess, taču traumas dēļ joprojām ierindā nebija Žoakima Noā, kā arī šoreiz malā palika rezerves saspēles vadītājs Brendons Dženingss. Tas netraucēja "Knicks" sākt spēli ar lielisku metienu precizitāti. Karmelo Entonijs uguņoja, pirmajā ceturtdaļā trāpot četrus tālmetienus, savu artavu septiņu punktu izskatā pievienoja arī Porziņģis, kurš arī izcēlās ar spēcīgu bloku pret Jaunzēlandas centru Stīvenu Adamsu, un otrās ceturtdaļas sākumā Ņujorkai bija 17 punktu pārsvars.

Taču "Knicks" savus 39 punktus pirmajā ceturtdaļā guva ar individuālas precizitātes palīdzību, kas ilgi neturpinājās. Otrajā ceturtdaļā sarežģītie metieni vairs nekrita grozā, kamēr "Thunder" pamazām ieskrējās. Ņujorka netika līdzi Rasela Vestbruka piedāvātajam ātrumam, un Vestbruks jau pirmajā puslaikā sakrāva 19 punktus un desmit piespēles, kamēr "Thunder" atspēlējās un pārņēma vadību ar 62:60.

Otrā puslaika sākumā Porziņģim neveicās ar saviem metieniem un pēc sekmīgā sākuma (3/4 metienos) viņš bija aizmetis garām septiņus pēc kārtas, turklāt pretspēlētājs Domants Sabonis, Lietuvas NBA debitants, izcēlās ar Porziņģa apspēlēšanu zem groza. Vestbruks tikmēr nokārtoja savu 27. "triple-double" šosezon, kas jau šobrīd ir trešais augstākais rādītājs NBA vēsturē, rekords -41 "triple-double" - pieder Oskaram Robertsonam. Ceturtdaļas pēdējā sekundē tālu tālmetienu iemeta Viktors Oladipo, palielinot "Thunder" pārsvaru līdz 88:80.

Pēdējo ceturtdaļu Porziņģis iesāka ar "kluso" metienu no labas pozīcijas un drīz arī nopelnīja savu ceturto piezīmi. Uz neilgu laiku viņš devās arī uz komandas ģērbtuvēm, taču piecas minūtes pirms beigām atgriezās laukumā. "Thunder" uzreiz pēc tam savu astoņu punktu pārsvaru pārvērta par 111:96, ko nodrošināja Vestbruka savākta atlēkusī bumba uzbrukumā, divi viņa tālmetieni un rezultatīva piespēle ātrajā uzbrukumā brīvajam Džerami Grantam, kurš arī trāpīja trejaci.

Porziņģis izcēlās ar pašaizliedzīgu cīņu aizsardzībā, izcīnot bumbu pēc "Thunder" kļūdas, taču pusotru minūti pirms beigām paviršu piespēli izdarīja jau Porziņģis pats, un Vestbruks aiztraucās viens pret grozu, spēcīgi triecot bumbu grozā. "Knicks" atspēlēties vairs nebija ne laika, ne arī īpaša noskaņojuma, un "Thunder" uzvarēja ar 116:105.

"Knicks" šis bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, turklāt otrais šosezon pret "Thunder". Vestbruks ar "triple-double" izcēlās abās savstarpējās spēlēs. "Knicks" dosies Zvaigžņu spēles pārtraukumā un spēļu režīmā atgriezīsies tikai pēc astoņām dienām, taču kalendārs nebūs īpaši saudzīgs arī tad. "Knicks", kas pēdējās 28 spēlēs iekrājusi bilanci 7-21, sezonu atsāks pret čempioni "Cavaliers", no nākamajām 11 spēlēm astoņas aizvadot izbraukumā.