Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Laksa neiemet divus brīvus tālmetienus, VEF laimīga uzvara

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Pagājušā gada finālistu duelī šodien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē "Valmiera/Ordo" astoņu uzvaru sēriju pārtrauca "VEF Rīga" vienība, kura izbraukumā pārspēja valmieriešus ar rezultātu 95:90

Starta piecinieki:

Valmiera/Ordo: Blaus, Bērziņš, Laksa, Mičels, Pits
VEF Rīga: Meiers, Labuckas, Mejeris, Šķēle, Gadijs

Lai gan centra iemetienā uzvaru izcīnīja valmierietis Lauris Blaus, spēles sākums mazliet labāks padevās viesiem no Rīgas, pēc nepilnām trīs minūtēm tablo vēstīja 9:4 par labu "VEF". Soli pa solītim "Valmiera" spēja panākt pretiniekus un kad pirmais ceturksnis bija pusē rezultāts jau neizšķirts 11:11. Vefieši uz brīdi spēja atgūt vadības grožus, tomēr laukuma saimnieki nekur tālu atrauties neļāva. Punktu pa punktam "Valmiera" panāca vadību ar septiņiem punktiem (23:16), bet ceturksni ar diviem punktiem no groza apakšas noslēdza Kristofers Ričards, sadeldējot "VEF" deficītu līdz 18:23.

Arī otrās ceturtdaļas rezultātu atklāja "VEF Rīga", pēc precīza Jāņa Blūma trīs punktu metiena pietuvojoties viena metiena attālumā 21:23. Tuvāk gan vairs pretinieki viesus nepielaida un četras ar pusi minūtes līdz puslaika beigām Jānis Kaufmanis ar trejaci iekrāja vadību ar 40:31. Turpmākajā laikā "VEF Rīga" vairākas reizes sadeldēja punktu starpību līdz četriem punktiem, ar šādu starpību dodoties arī puslaika pārtraukumā - 49:45 par labu "Valmiera/Ordo".

Sīva cīņa turpinājās arī pēc pārtraukuma un pēc ilgāka laika Armands Šķēle panāca vadību savai vienībai 52:51, bet vēl pēc brīža Mareks Mejeris ar alley-oop iekrāja četru punktu handikapu "VEF" vienībai 57:53. Panākt vēl ievērojamāku atrāvienu Uvja Helmaņa vienība neļāva, abām komandām apmainoties ar sekmīgiem metieniem. Ceturtdaļu gan sekmīgāk noslēdza viesi, izšķirošajās minūtēs dodoties ar vadību 72:67.

Izšķirošajās spēles desmit minūtēs sešus punktus pēc kārtas realizēja Blūms, tādējādi panākot 78:67. "Valmiera" centieni gūt punktus vēlamos augļus nenesa, nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām uz tablo 86:71 par labu vefiņam. Laukuma saimnieki gan vēl nebija gatavi padoties, veicot 16:3 izrāvienu pietuvojoties līdz 87:89. Pēdējā minūte izvērtās ļoti saspringtas un 23 sekundes līdz spēles beigām tālmetienu realizēja rīdzinieks Abduls Gadijs - 92:87. Pēc tā sekoja Mārtiņa Laksas atbilde, kas gan nebija sekmīga, tomēr pret viņu tika pārkāpti noteikumi - trīs realizēti sodiņi un atkal -2 "Valmierai" 90:92. Pēdējās desmit sekundēs Laksam bija divreiz iespēja izlīdzināts spēli ar tālmetieniem, tomēr neviena no iespējām netika realizēta. "VEF Rīga" ar sodiņiem panāca neaizsniedzamu pārsvaru 95:90 un izcīnīja uzvaru.