Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lenards pārāks pār Džordžu "Spurs" trešajā Rodeo ceļojuma uzvarā

© R Brent Smith / AP

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" šonakt izcīnīja trešo uzvaru Rodeo izbraukuma spēļu tūrē, ar rezultātu 110:106 pārspējot Indianas "Pacers".

Pirmo reizi NBA karjerā Dāvis Bertāns tikās ar komandu, kas latviešu uzbrucēju draftēja ar 42. numuru 2011. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā. Indianapolisā latvietis laukumā izgāja uz vienu uzbrukumu, spējot tikai 16 sekundes. Tik īsā laikā iespēja atzīmēties statistikas rādītājos uzbrucējam nebija.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet pirmais izrāviens "Spurs" izdevās pēc trīs nospēlētām minūtēm, kad Kavai Lenarda un Denija Grīna ātrais uzbrukums panāca teksasiešiem 9:5 vadību. Pirmās ceturtdaļas vidū "Pacers" garie spēlētāji nespēja tikt galā ar Dveinu Dedmonu groza apakšā, bet mājiniekiem ieskrieties sāka Pols Džordžs, pārņemot "Pacers" vadību. Divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas noslēguma Džordža deviņi gūtie punkti palīdzēja mājiniekiem iekrāt +8 vadību. Noslēdzošās minūtes sākumā iepriekšējo spēli izlaidušais Džonotans Simonss ar diviem ātriem groziem samazināja rezultāta starpību, bet "buzzer beater" tālmetienu realizēja Monta Eliss, noslēdzot ceturtdaļu ar 31:26 par labu mājiniekiem.

"Spurs" sastāvā vājš spēles sākums bija komandas vislabāk atmaksātajam spēlētājam Lamarkusam Oldridžam, kurš aizmeta garām savus pirmos sešus metienus. Tikmēr Rodnijs Stakijs palīdzēja Indianapolisas komandai sasniegt deviņu punktu vadību. Ceturtdaļas otrajā pusē Oldridžs sāka realizēt savus metienus, četras minūtes pirms puslaika noslēguma samazinot starpību līdz trīs punktiem - 41:44. Divas minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām Petija Milza trejacis, pirmo reizi kopš spēles sākuma, izlīdzināja rezultātu. Pēc nospēlētām 24 minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars 49:49.

Spēles otro puslaiku uzreiz ar precīzu trejaci atklāja Džordžs, bet Lenards atbildēja ar pustālajiem metieniem pāri pretspēlētāju rokām. Līdzīgs rezultāts saglabājās līdz trešās ceturtdaļas vidum, nevienai no komandām nozīmīgu pārsvaru neiegūstot. Spēles vadību "Spurs" pārņēma trešās ceturtdaļas pēdējās divās ar pusi minūtes. Kavai Lenards raidīja grozā stūra tālmetienu, Deivids Lī veica trīs punktu gājienu, bet Milzs raidīja grozā vēl vienu trejaci. Dāvis Bertās spēlē iesaistījās uz pēdējām 16 sekundēm trešajā ceturksnī. Latvietis ieņēma pozīciju uz stūra tālmetienu, bet Lenards izšķīrās par caurgājienu, kurā nebija precīzs. Pirms izšķirošās ceturtdaļas "Spurs" atradās vadībā ar 83:79.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā Bertāns atgriezās uz rezervistu soliņa. Ceturkšņa pirmās trīs minūtes Grega Popoviča komandai bija neveiksmīgas, no četru punktu pārsvara nonākot iedzinējos ar trīs punktu deficītu. Ceturtdaļas vidū pēc Stakija ātrā uzbrukuma "Spurs" atradās iedzinējos ar 91:95. Grīns ar trejaci sadeldēja viesu deficītu līdz minimumam. Trīs ar pusi minūtes pirms ceturkšņa izskaņas Lenards ar pustālo metienu panāca teksasiešiem vadību ar 98:97. Pamatlaika pēdējā minūte sākās ar divu punktu pārsvaru "Spurs" un teksasieši salauza pretinieku aizsardzību ar Oldridža diviem punktiem ar sodu, panākot +5. Lenards pierādīja, ka kartā situācijā spēlē līdz galam. Pats veidojot uzbrukumu "Spurs" līderis paslīdēja un pazaudēja bumbu, situācijā kurā citi spēlētāji būtu padevušies, bet Lenards paspēja piecelties uz izsit bumbu Džordžam, ļaujot "Spurs" atgūt uzbrukumu. Pārkera soda metieni sasniedza "Spurs" +6, bet Džordža trejacis atjaunoja cerības "Pacers". Tomēr mača izskaņā teksasiešu precizitāte no soda metiena līnijas nodrošināja "Spurs" uzvaru ar 110:106. Tādējādi piecās aizvadītās Rodeo ceļojuma spēlēs "Spurs" basketbolisti izcīnījuši trīs uzvaras. Naktī uz ceturtdienu "Spurs" viesosies pie Orlando "Magic".

"Pacers" - "Spurs" 106:110 (31:26, 18:23, 30:34, 27:27)

Pacers: Džordžs 27, Tērners 22, Tīgs 15, Stakijs 13, Serafins 12, Eliss 10, Mailss 5, Džefersons 2, Robinsons
Spurs: Lenards 32, Oldridžs 19, Grīns 12, Pārkers 12, Lī 12 (11 atl. bum.), Milzs 9, Dedmons 6 (12 atl. bum.), Simonss 4, Džinobili 2, Andersons 2, Bertāns

Statistika

Komanda Met. % Tālm. % Soda m. Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Pacers 38/78 (49%) 9/20 (45%) 21/30 (70%) 37 21 11
Spurs 40/87 (46%) 7/15 (47%) 23/27 (85%) 49 18 11

Izmantotie resursi:
NBA.com