Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim veiks ahileja cīpslas magnētiskās rezonanses pārbaudes

© scanpix

Kristapam Porziņģim pirms nākamās spēles pret "Wizards" tiks veiktas magnētiskās rezonanses pārbaudes, jo Ahilleja cīpslas sāpju dēļ viņš šonakt atkal izlaida "Knicks" spēli. Ņujorkas komanda tikmēr izbraukumā Bostonā pārsteidzoši pārspēja "Celtics" ar 117:106, Derikam Rouzam gūstot 30 punktus.


Šodienas mačā pret "Celtics" nepiedalījās gan Kristaps Porziņģis, gan Žoakims Noā. Porziņģim tā bija ceturtā izlaistā spēle pēc kārtas un septītā šomēnes, kamēr Noā - pirmā. Abiem pirms rītnakts paredzētā mača pret "Wizards" tiks veiktas magnētiskās rezonanses (MR) pārbaudes. Lai kādi arī būtu pārbaužu rezultāti, tiek uzskatīts, ka viņi nepiedalīsies arī rītdienas mačā.

Pirms "Knicks" spēles Porziņģis ASV medijiem norādīja, ka jūtas par 90% gatavs atgriezties laukumā un tic, ka varēs to darīt sestdienas spēlē. Porziņģis atzina, ka viņam jābūt piesardzīgam, jo, izdarot strauju kustību, viņš joprojām sajūt sāpes kājā, taču šodienas pirmsspēles treniņā Porziņģis piedalījās, kā arī iesildījās spēlei. Porziņģis noliedza, ka tikusi apsvērta doma par dažu nedēļu ilgu palikšanu malā, lai pilnībā tiktu galā ar traumu, tāpat arī tiek vēstīts īpaši nav vēlējies veikt MR pārbaudes, lai gan klubs to ierosinājis jau pirms nedēļas.

Savukārt Noā par savu potītes traumu toties izteicās daudz bažīgāk, atzīstot, ka šodien nav bijis pat runas par viņa iesildīšanos spēlei un potīte ir pamatīgi piepampusi. Noā šosezon jau aizvadījis vairāk spēļu (38) nekā pagājušajā sezonā (29).

Bostonai toties šonakt nespēlēja pamatsastāva aizsargs Eivrijs Bredlijs, kurš ir labs cīnītājs par atlēkušajām bumbām, un Bostonai viņa pietrūka. Par spīti savu garo vīru trūkumam "Knicks" pirmajā puslaikā dominēja cīņā zem groza, savācot divreiz vairāk atlēkušo bumbu nekā "Celtics", kas palīdzēja puslaiku noslēgt ar pārsteidzošu vadību 63:54.

"Knicks" pamatsastāvā atkal devās Rons Beikers, kamēr Kortnijs Lī nāca uz maiņu. Ņujorkas rezervisti gan spēlēja ļoti rezultatīvi, tāpat savus metienus realizēja lietuvietis Mindaugs Kuzminsks. "Knicks" pirmajā puslaikā trāpīja 52% metienu no spēles, savukārt Bostonas rindās pavisam neveiksmīgs pirmais puslaiks centram Elam Horfordam, kuram Ņujorka ļāva mest brīvus tālmetienus, un viņš meta garām praktiski visu (2p. 0/4, 3p. 1/6).

Otrajā puslaikā "Celtics" turpināja neveikties, turklāt tā joprojām bija apbrīnojami pasīva cīņā par atlēkušajām bumbām. Tikmēr Villijs Ernangomess un Brendons Dženingss aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm sezonā, un "Knicks" ar Deriku Rouzu priekšgalā visu otro puslaiku saglabāja vadību. Bostonas saspēles vadītājs Aizeja Tomass ar 39 gūtiem punktiem ilgu laiku uzturēja "Celtics" izredzes, taču pēdējā ceturtdaļā bostonieši sev ļoti neveiksmīgo spēli salauzt neprata un pelnīti zaudēja ar 106:117. Savukārt "Knicks" guvusi svarīgu un iedvesmojošu uzvaru, turklāt tā ir tikai otrā uzvara pret "Celtics" pēdējās desmit savstarpējās spēlēs.

"Knicks" savāca par 24 (!) atlēkušajām bumbām vairāk nekā Bostona, turklāt 18 atlēkušās bumbas izcīnīja uzbrukumā. Rouzs spēli pabeidza ar 30 punktiem un piecām piespēlēm, bet Kuzminsks un Ernangomess sameta pa 17 punktiem, turklāt Ernangomesam arī 11 atlēkušās bumbas.