Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lenardam 34 "Spurs" uzvarā pār "Timberwolves", Bertānam trīs minūtes

© Bruce Kluckhohn/AP

Kavai Lenarda lieliskais sniegums, ceturto spēli pēc kārtas pārsniedzot 30 gūto punktu robežu, palīdzēja kaldināt Sanantonio "Spurs" uzvaru ar 122:114 pret Minesotas "Timberwolves". Savukārt Dāvis Bertāns otro spēli pēc kārtas punktus neguva.

Dāvis Bertāns laukumā devās otrajā ceturtdaļā nospēlējot 3 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā uzbrucējs pa grozu nemeta un statistikas rādītājos neatzīmējās. Bertānam esot laukumā komandas +/- koeficents bija -6.

Abas komandas spēli sāka potenciāli labākajos starta pieciniekos. Pirmais punktus, realizējot "and one", guva Rikijs Rubio, izvirzot vadībā "Timberwolves". Turpmākajos uzbrukumos rezultatīvi bija "Spurs" basketbolisti un pēc nospēlētām trīs minūtēm Pau Gazola pustālais metiens panāca 8:5 pārsvaru mājiniekiem. "Spurs" izdevās skaists ātrais uzbrukums, kuru pēc Kavai Lenarda piespēles ar danku pabeidza Lamarkus Oldridžs, bet ceturtdaļas vidū Zeks Lavīns panāca vadību "Timberwolves" - 11:10, liekot Gregam Popovičam pieprasīt pārtraukumu. Iesaistoties spēlē no maiņas, Manu Džinobili ar trīs punktu metienu atguva "Spurs" vadību. Tomēr turpmākās minūtes sekmīgākas izdevās Minesotas komandai un pēc Popoviča tehniskās piezīmes vilki pārņēma piecu punktu vadību. Sanantonio nepilnas minūtes laikā guva septiņus punktus, pārņemot vadību ar kuru komandas līdz pirmās ceturtdaļas noslēgumam vairākkārt apmainījās, tomēr pēc nospēlētām 12 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 30:30.

Otrās ceturtdaļas ievadā Šabazs Muhameds vadību pārņēma Minesotai, palīdzot panākt sešu punktu pārsvaru. Džonotans Simonss samazināja rezultāta starpību, bet pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm otrajā ceturksnī savas atlētiskās īpašības ar bumbas triecienu grozā no augšas nodemonstrēja Lavīns, palielinot viesu pārsvaru līdz 39:34. Nepilnas deviņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām spēlē pirmo reizi iesaistījās Bertāns, laukumā dodoties kā pēdējais no 13 "Spurs" sastāvā pieteiktajiem spēlētājiem. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadot nedaudz vairāk par trīs minūtēm pie iespējas uzbrukt grozam netika, bet Minesota saglabāja vadību un piecas minūtes pirms otrās ceturtdaļas noslēguma atradās vadībā ar 53:46. Teksasiešu centieniem atspēlēties Minesotas komanda atrada atbildi provocējot pretiniekus uz pārkāpumiem, neļaujot "Spurs" pārāk pietuvoties rezultāta starpībā. Abu komandu spēlētāji bieži atradās uz soda metiena līnijas, gūstot punktus tieši ar brīvmetieniem. Soda metienu dēļ garais pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 71:67 Minesotas komandas labā.

Spēles otrajā ceturtdaļā bija nepieciešamas divas ar pusi minūtes, lai "Spurs" izlīdzinātu rezultātu, ko izdarīja Oldridžs ar netraucētu metienu no groza apakšas - 73:73. Trešās ceturtdaļas vidū pateicoties Rubio un Viginsa rezultatīviem uzbrukumiem izrāviens izdevās "Timberwolves", atgūstot vadību ar 81:75. "Spurs" rindās galvenais uzbrukuma veidotājs bija Oldridžs neļaujot viesiem pārāk tālu atrauties. Trešā ceturkšņa izskaņā Milzs realizēja tālmetienu, bet Lenards guva sešus punktus pēc kārtas (tostarp realizējot trejaci ar sodu), pirmo reizi otrajā puslaikā panākot vadību "Spurs" vienībai - 92:90.

Kopā ar iespēto trešās ceturtdaļas izskaņā, noslēdzošajā ceturksnī "Spurs" izdevās 15-0 izrāviens, panākot 98:90. Sanantonio simto punktu ar triecienu grozā no augšas guva Dveins Dedmons. "Spurs" turpmākajās minūtēs nebija apturami, bet Karlam Entonijam Taunsam izdevās slam dunk ar sodu, septiņas minūtes līdz mača noslēgumam panākot 96:105. Piecas minūtes pirms spēles pamatlaika noslēguma Tonijs Pārkers panāca "Spurs" komandai 12 punktu pārsvaru - 112:100. Pēc Lavīna trejača rezultāta starpība saruka līdz septiņiem punktiem, bet Lenarda un Oldridža lieliskā spēle atjaunoja "Spurs" 12 punktu vadību, divas minūtes pirms beigām panākot 117:105. Pusotru minūti pirms spēles izskaņas Denijs Grīns realizēja tālmetienu nokārtojot jautājumus par spēles uzvarētāju. Uz pēdējo spēles minūti laukumā gatavojās doties četri "Spurs" rezrvisti, tostarp Bertāns, bet spēle netika apturēta, tādējādi spēlētāju maiņa netika veikta un spēle noslēdzās ar rezultātu 122:114.

"Spurs" - "Timberwolves" 122:114 (30:30, 37:41, 25:19, 30:24)

Spurs: Lenards 34, Oldridžs 29, Pārkers 14, Milzs 11, Džinobili 9, Simonss 7, Grīns 5, Dedmons 5, Lī 5, Gazols 3, Andersons, Bertāns, Forbss
Timberwolves: Taunss 27 (16 atl. bum.), Rubio 21 (14 rez. pies.), Lavīns 18, Diengs 17, Muhameds 15, Viginss 10, Bjelica 6, Dans.

Statistika

Komanda Met. % Tālm. % Soda m. Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Spurs 43/84 (52%) 8/18 (44%) 28/35 (80%) 34 27 7
Timberwolves 36/73 (49%) 6/13 (46%) 36/41 (88%) 39 26 18

Izmantotie resursi:
NBA.com