Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Basketbola izlase pirms "EuroBasket 2017" Rīgā spēlēs pret Lietuvu

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pirms rudenī gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra aizvadīs deviņas pārbaudes spēles, no kuram piecas norisināsies Rīgā. Vienā no tām Latvija tiksies ar Lietuvu.

Vīriešu valstsvienības treniņnometne galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā sāksies 17. jūlijā. Pārbaudes spēļu ciklā plānots aizvadīt deviņas spēles. Pirmās divas norisināsies izbraukumā pret Somiju, pēc tam sekos pārbaudes turnīrs Lietuvas pilsētā Klaipēdā, bet pirmā spēle savās mājās paredzēta 11. augustā, kad jātiekas ar Polijas izlasi.

Vēlāk Rīgā paredzēts turnīrs ar Lietuvas un Rumānijas līdzdalību, bet pēdējās spēles pirms Eiropas čempionāta notiks 24. un 25. augustā, mājās tiekoties ar Čehijas izlasi, ar ko trīs reižu spēlēts pēdējos divos gados - divreiz 2015. gada Eiropas čempionātā un reizi 2016. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Ar Eiropas vicečempioni Lietuvu var nākties spēlēt pat divas reizes sagatavošanās posmā. Noteikti būs jāaizvada spēle Rīgā, bet pirms tam Klaipēdā tas atkarīgs no pašu un Lietuvas iespētā, jo turnīrā būs jāaizvada pusfināls un spēle par vietu. Uzvarētājas izspēlēs pirmo vietu, zaudētājas - trešo. Lietuvas izlasi vadīs bijušais "Barona" uzbrucējs Daiņus Adomaitis, kurš tieši Arēnā Rīga kļuva par 2008. gada Latvijas čempionu.

Pēdējo reizi Latvija pret Lietuvu spēlēja "EuroBasket 2015" finālturnīrā Rīgā. Latvija zaudēja ar 49:68, bet vēlāk lietuvieši otro reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas vicečempioniem. Kopš Latvijas izlases treneris ir Bagatskis, Latvija un Lietuva (pirmās komandas) aizvadījusi četras cīņas un visās četrās uzvaras izcīnījuši lietuvieši (Eiropas čempionāta finālturnīri 2013. un 2015. gadā, pārbaudes spēles 2011. un 2014. gadā).

Eiropas čempionāta finālturnīru Latvija uzsāks 1. septembrī ar spēli pret Serbiju. Dienu vēlāk gaidāma cīņa ar Beļģiju, 4. septembrī jātiekas ar Lielbritāniju, 5. datumā ar Krieviju, bet grupu turnīra noslēdzošajā spēlē 7. septembrī jātiekas ar mājinieki Turciju. Izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās grupas komandas.