Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis izlaiž spēli, Kuzminskam 19 punkti "Knicks" uzvarā

© Scanpix

Kristaps Porziņģis Ahilleja cīpslas sāpju dēļ izlaida ceturto spēli kopš Vecgada vakara, kamēr "Knicks" ar 104:89 pārspēja "Bulls" un nedaudz atguvās no ieilgušās neveiksmju sērijas.

Kristaps Porziņģis iepriekšējās divās spēlēs kopā guva 16 punktus, kas, salīdzinot ar viņa sezonas sākumā uzņemto tempu, bija acīmredzams kritums. "Knicks" treneris Džefs Hornačeks ASV medijiem norādījis, ka Porziņģim joprojām traucējušas Ahilleja cīpslas problēmas, kuru dēļ viņš nedevās laukumā arī šonakt.

Porziņģim iepriekš jau veiktas magnētiskās rezonanses pārbaudes, kurās nav novērots cīpslas plīsums, taču Hornačeks norādīja, ka šobrīd uz jautājuma zīmes ir arī Porziņģa dalība nākamajā spēlē. Treneris pieļāva, ka nākamo treniņu latviešu uzbrucējs izlaidīs, bet par savu dalību mačā pret Toronto izlems svētdien.

"Viņam jābūt godīgam ar savu pašnovērtējumu, proti, vai viņš ir gatavs spēlēt vai nē," sacīja Hornačeks. "Mēs sadarbosimies ar komandas fizioterapeitiem un centīsies kopīgi pieņemt lēmumu." Ar spēli pret Toronto svētdienas vakarā (22:00 pēc Latvijas laika) "Knicks" uzsāks saspringtu spēļu sēriju, aizvadot četras spēles piecās dienās, turklāt visās tiekoties pret turnīra tabulā augstāk esošām Austrumu konferences komandām - Toronto, Bostonu, Atlantu un Vašingtonu.

Šonakt "Knicks" izdevās pārtraukt savu trīs zaudējumu sēriju, kā arī gūt otro uzvaru pēdējās 11 spēlēs. Tas tika paveikts, saņemoties pēc vakardienas nepatīkami no rokām izlaistās uzvaras pret Filadelfiju, taču jāatzīmē, ka šodienas pretiniecei Čikāgai sastāvā nebija tās līdera Džimija Batlera un spēka uzbrucēja Nikola Mirotiča.

Pirmajā puslaikā "Knicks" pastāvīgi turējās nedaudz priekšā, taču atrauties nespēja un pārtraukumā devās ar 54:51. Otrajā puslaikā arvien uzskatāmāk sāka izpausties fakts, ka "Bulls" pietrūkst tās galvenā vilcēja, kamēr "Knicks" sastāvā uzradās vairāki sekmīgi Porziņģa "piesedzēji".

NBA karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Mindaugs Kuzminsks, sametot 19 punktus, kamēr Kails O`Kvins atkal savāca "double-double" (12+11), kā arī četras reizes bloķēja pretinieku metienus. Entonijs izcēlās ar 23 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Žoakims Noā aizvadīja vienu no savām aktīvākajām spēlēm "Knicks" rindās, tiekot pie 15 atlēkušajām bumbām, deviņām no tām uzbrukumā. Mača pēdējās minūtēs "Knicks" par uzvaru varēja nesatraukties un uzvarēja ar 104:89. Čikāgai 22 punktus guva Dveins Veids, taču uz uzvaru tēmēt neļāva ļoti vājā precizitāte tālmetienos - precīzi tikai trīs no 18.