Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timma otro reizi šosezon atzīts par Eiropas kausa kārtas MVP

© basket.fc-zenit.ru

Latvijas basketbolists Jānis Timma izpelnījies ULEB Eiropas kausa atzinību, tiekot nosaukts par aizvadītās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Sanktpēterburgas "Zenit" uzvarā pār "Rytas" Jānis Timma izcēlās ar 27 gūtiem punktiem. Latviešu uzbrucējs trāpīja piecus no deviņiem tālmetieniem un piecus no sešiem divpunktu metieniem, kā arī savāca sešas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Timmam arī divas pārtvertas bumbas un divi bloki.

Viņa universālais sniegums kopumā deva augsto efektivitātes koeficientu +31, kas bija augstākais starp Eiropas kausa spēlētājiem, kuri šajā kārtā guvuši uzvaras. Līdz ar to Timma saņēmis nedēļas MVP atzinību, iegūstot to otro reizi sezonā.

Timmas tuvākais sekotājs bija Šons Džounss no "Hapoel", kurš ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām ieguva efektivitātes koeficientu 29. Tikai nedaudz no viņa atpalika Lietuvas veterāns Kšištofs Lavrinovičs no "Lietkabelis", kuram 19 punkti un koeficients 28.

Jāpiemin arī, ka tieši tādu efektivitātes koeficientu kā Timma ieguva Artūra Štālberga vadītās "Nizhny Novgorod" pārstāvis Deandrē Keins, taču viņa komanda cieta zaudējumu un uz nedēļas balvu viņš līdz ar to pretendēt nevarēja.

Timma šosezon Eiropas kausā vidēji spēlē izcēlies ar 17.9 punktiem, bet šonedēļ aizvadīja savu otro rezultatīvāko spēli turnīrā. Iepriekš viņa rēķinā arī 33 samesti punkti "Unicaja Malaga" grozā. Timma šobrīd ir Eiropas kausa piektais rezultatīvākais spēlētājs.

Eiropas kausa sezonas rezultatīvākie spēlētāji

V. Spēlētājs Komanda Punkti
1. Elmedins Kikanovičs ALBA 21.11
1. Raiens Tūlsons Zenit 21.11
3. Aleksejs Šveds Khimki 19.14
4. Kērtiss Džerelss Hapoel 18.40
5. Jānis Timma Zenit 17.88