Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis pēdējās sekundēs netrāpa grozā, "Knicks" zaudē

© 76ers/NBA

Ņujorkas "Knicks" savu melno sēriju turpinājusi ar izgāšanos Filadelfijā, neprotot nosargāt drošu uzvaru pret līgas pastarīti un pēdējā sekundē zaudējot ar 97:98. Kristaps Porziņģis guva septiņus punktus, kā arī ļoti neveiksmīgi aizvadīja spēles izskaņu, izdarot "kluso" metienu.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 28 minūtes, bet otro maču pēc kārtas nesasniedza desmit gūto punktu robežu. Viņam septiņi punkti ar pieticīgu precizitāti (2p. 2/4, 3p. 1/6), trīs atlēkušās bumbas, divas piespēles, viens bloks un viena pārtverta bumba, taču arī viena kļūda un četras piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz mīnus četri, kas bija labākais "Knicks" sākumsastāvā. Porziņģa komanda šonakt cietusi devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs, neprotot nosargāt 17 punktu pārsvaru pret vienu no sliktākajām NBA komandām.

"Knicks" sastāvā bija atgriezies Mindaugs Kuzminsks un Deriks Rouzs, kurš pēc pēkšņās neierašanās uz pagājušo maču šonakt bija saglabājis savu vietu sākumsastāvā. Ņujorkas komanda aizvadīja maču pret līgas pastarīti "76ers", kas bija pratusi pēdējās četrās spēlēs izcīnīt trīs uzvaras, taču šī tik un tā bija lieliska "Knicks" iespēja pārtraukt savu neveiksmju sēriju.

Porziņģis maču iesāka ar vairākām nepārliecinošām darbībām aizsardzībā, taču uzbrukumā atzīmējās ar precīzu tālmetienu. "Knicks" daudz paļāvās uz Rouza un Karmelo Entonija uzbrukumiem, un citi spēlētāji pirmajā puslaikā metienus izpildīja maz. Gan Rouzs, gan Entonijs puslaiku pabeidza ar 13 punktiem.

Tikmēr "Knicks" rezervists Kails O`Kvins jau otrās ceturtdaļas vidū bija paspējis savākt sev "double-double", kamēr Porziņģis izcēlās ar bloķētu Džoela Embīda metienu un pāris precīziem pustālajiem. "Knicks" izdevās iekrāt 17 punktu pārsvaru, taču puslaika izskaņa tika aizvadīta apātiski, un "76ers" ar izrāvienu 15:3 praktiski visu deficītu dzēsa. Satraucošas ziņas Filadelfijai gan bija Embīda došanās uz ģērbtuvēm pēc neveiksmīgas piezemēšanās uz potīte, taču pēc puslaika pārtraukuma šīs sezonas labākais debitants atkal bija laukumā.

Savukārt "Knicks" otro puslaiku iesāka neveiksmīgi, netrāpot brīvus metienus, pavirši spēlējot ar bumbu un jau atkal nespējot koncentrēties aizsardzībā, kas ļāva Filadelfijai ar izrāvienu 13:4 pārņemt vadību. Porziņģis trešajā ceturtdaļā bija salīdzinoši nemanāms, punktus neguva un visai ātri tika nomainīts. Iniciatīvu tikmēr uzņēmās Entonijs, praktiski vienpersoniski sarūpējot rezultātu 75:71 pēc trešās ceturtdaļas "Knicks" labā.

Ar Porziņģi laukumā "Knicks" izdevās nosargāt savu grozu pēdējās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs, iekrājot 13 punktu pārsvaru. Porziņģis pats grozam gan neuzbruka un ceturtdaļas vidū tika nomainīts. Lai arī "76ers" joprojām neveicās metienos, "Knicks" tik un tā pamanījās visu sabojāt un izlaist pārsvaru no rokām - Embīds priekšpēdējā minūtē iemeta laimīgu tālmetienu un pievilka līdz 92:95. Entonijs atbildēja ar sasteigtu un neprecīzu tālmetienu, taču pusminūti pirms beigām Rouzs realizēja drosmīgu caurgājienu.

Tobrīd laukumā atgriezās Porziņģis, uz kuru tika veikta izspēle "Knicks" pēdējā uzbrukumā, taču viņš salīdzinoši brīvu tālmetienu netrāpīja nemaz pa groza stīpu. Bumba turklāt neveiksmīgi atlēca tieši pie "76ers" spēlētājiem, kuri nepieprasīja minūtes pārtraukumu un paspēja pārsteigt "Knicks" aizsardzību, Tīdžejam Makolumam pēdējā sekundē trāpot metienu no tuvas distances. 98:97 un uzvara Filadelfijai.

"Knicks" daudz laika pārdomāt šīs nakts izgāšanos nebūs, jo jau rīt savā laukumā jāuzņem "Bulls". Čikāgas komandas rindās, visticamāk, nebūs Džimija Batlera un Nikola Mirotiča. Savukārt pēc tam sekos četras spēles piecās dienās pret Toronto, Atlantu, Bostonu un Vašingtonu. Ar tādu spēli kā šodien, protams, pret šāda līmeņa komandām cerību ļoti maz.

"76ers" (11:25) - "Knicks" (17:22) 98:97

(27:32, 20:20, 24:23, 27:22)
76ers: Embīds 21 (14 atl.b.), Iljasova 16, Kovingtons 13, Noels 13, Hendersons 12, Makonels 8, Stauskas 5, Luvavu-Kabaro 5, Šaričs 3, Rodrigess 2.
Knicks: Entonijs 28, Rouzs 25, Kvins 10 (15 atl.b.), Dženingss 9, Porziņģis 7, Noā 7, Lī 7, Holidejs 4, Ernangomess, Tomass, Kuzminsks.

Statistika

Komanda Met. % Tālm. % Soda m. Atl.b. Rez.p. Kļūdas
76ers 37/95 (39%) 7/28 (25%) 17/21 (81%) 47 27 14
Knicks 42/86 (49%) 4/22 (18%) 9/10 (90%) 41 20 13