Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns gūst 11 punktus, bet neizmanto iespēju kļūt par spēles varoni

© Edward A. Ornelas/Sanantonio Express News

Sanantonio "Spurs" saspringtā NBA mačā ar 107:109 piekāpās Milvoki "Bucks". Dāvis Bertāns aizvadīja otro lielisko maču pēc kārtas, gūstot 11 punktus un trāpot svarīgu tālmetienu priekšpēdējā minūtē, taču desmit sekundes pirms beigām viņa potenciālajā uzvaras metienā bumba izgriezās no stīpas, tāpat pēc tam kļūdījās Manu Džinobili, un "Bucks" nosargāja uzvaru.

Dāvis Bertāns, kurš iepriekšējā "Spurs" mačā guva 21 punktu, šonakt laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā pretinieku grozā iemeta 11 punktus (2p. 1/1, 3p. 3/6). Tā ir viņa atkārtota trešā rezultatīvākā spēle NBA. Dāvja rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, bloks, divas kļūdas un divas piezīmes, kā arī komandas labākais +/- rādītājs plus astoņi. Pēdējās divās spēlēs kopā Bertāns izcēlies ar iespaidīgu tālmetienu precizitāti, trāpot septiņus no 11.

Pēc iepriekšējās spēles izlaišanas "Spurs" sastāvā bija atgriezies Bertāna pozīcijas spēlētājs Deivids Lī, taču malā šoreiz palika cits spēka uzbrucējs, rezultatīvais sākumsastāva dalībnieks Lamarkuss Oldridžs. Savukārt "Bucks" sastāvā atgriezās komandas līderis Jannis Adetokunbo, taču viņam joprojām traucēja slimība un viņš nospēlēja tikai deviņas minūtes, punktus negūstot.

Bertāns pirmoreiz laukumā devās pirmās ceturtdaļas izskaņā un izcēlās ar precīzu tālmetienu. Bertāns regulāri piedalījās komandas saspēlē un arī pats izkārtoja groza guvumu Džonatonam Simonsam. Latviešu uzbrucējs kārtējo reizi arī atgādināja par savu atlētismu, postā viens pret vienu bloķējot pretinieku centru Gregu Monro.

Otrās ceturtdaļas ievadā Bertāns tika pie pārtvertas bumbas un ātrajā uzbrukumā trieca to grozā no augšas. Lai arī nākamais Bertāna tālmetiens bija neprecīzs, "Spurs" ar nelielu izrāvienu panāca 36:25 pārsvaru. Puslaika izskaņa Sanantonio komandai gan nesanāca veiksmīga, un "Bucks" samazināja deficītu, bet otrajā puslaikā ar Džabari Pārkera un Maikla Bīzlija rezultatīvās spēles palīdzību parūpējās par saspringtu mača izskaņu.

Bertāns laukumā atgriezās ar vēl vienu precīzu tālmetienu, kā arī "alley-oop" piespēli "Spurs" rezerves centram Diveinam Dedmonam. Tiesa, "Bucks" vienreiz caurgājienā arī atņēma bumbu Bertānam, izsitot to no rokām. Kamēr Bertāns bija rezervē lielāko ceturtās ceturtdaļas daļu, "Bucks" izmantoja "Spurs" neveiksmes un trīs minūtes pirms beigām izvirzījās vadībā 105:101.

Šajās izšķirošajās spēles minūtēs Popovičs nolēma uzticēties Bertānam, kurš atgriezās laukumā un leģendāro treneri nepievīla, aukstasinīgi iemetot brīvi izspēlētu tālmetienu. Pēc tam iemeta arī Denijs Grīns, taču atbildi sniedza arī "Bucks" (108:107). Bertāns pēdējā minūtē ar caurgājienu izkārtoja brīvu pustālo metienu Pau Gazolam, kurš kļūdījās, bet pēc tam kļūdījās arī Bīzlijs metienā pār Bertāna rokām.

"Spurs" 10 sekundes pirms beigām ar kombināciju pēc auta izspēles uzticēja tālmetienu Bertānam, kurš bija pavisam tuvu spēles varoņa statusam, taču bumba tomēr neveiksmīgi izgriezās no groza stīpas... "Bucks" debitants Malkolms Brogdons atbildēja ar tikai vienu precīzu soda metienu no diviem (109:107), un "Spurs" palika 6.7 sekundes. Bertāns tika nomainīts, bet "Spurs" izspēlēja uz brīvu stūra tālmetienu Manu Džinobili izpildījumā, taču argentīniešu veterāns trāpīja pa groza vairoga malu, un Milvoki svinēja uzvaru.

Sanantonio komandai šis ir tikai astotais zaudējums šosezon, taču nācies pieredzēt deviņu uzvarētu mājas spēļu sērijas galu. Jāatgādina, ka arī sezonas pirmā spēle pret "Bucks" izšķīrās tikai pēdējās sekundēs, toreiz uzvaru izcīnot "Spurs" ar 97:96.

Līdz šim "Spurs" vēl ne reizi nebija zaudējusi nevienā no 14 spēlēm, kurā Bertāns guvis vismaz vienu punktu. Tāpat arī šī bija "Spurs" 15. spēle pēc kārtas ar vismaz 100 gūtiem punktiem. "Spurs" tik ilgu rezultatīvo sēriju nebija sasniegusi kopš 1995. gada un ne reizi Tima Dankana spožajā ērā.

"Spurs" (30-8) - "Bucks" (19-18) 107:109

(23:23, 36:30, 30:30, 18:26)
Spurs: Lenards 30, Simonss 14, Grīns 14, Pārkers 14 (7 rez.p.), Bertāns 11, Lī 10, Gazols 6 (11 atl.b.), Dedmons 5, Džinobili 3, Milzs.
Bucks: Bīzlijs 28, Pārkers 22, Brogdons 17, Monro 14 (9 atl.b.), Snels 8, Hensons 6, Meikers 5, Delavedova 4, Terijs 3, Plamlī 2, Teletovičs.

Statistika

Komanda Met. % Tālm. % Soda m. Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Spurs 42/88 (48%) 12/30 (40%) 11/14 (79%) 41 22 14
Bucks 44/84 (52%) 10/19 (53%) 11/13 (85%) 38 32 12

Izmantotie resursi:
NBA.com