Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis nespēlē, Adetokunbo pēdējā sekundē atņem uzvaru Ņujorkai

© SCANPIX

Kamēr Kristaps Porziņģis izlaida trešo spēli pēc kārtas, Ņujoras „Knicks” cieta sesto zaudējumu pēc kārtas, dramatiski piekāpjoties Milvoki „Bucks” ar 104:105. „Knicks” vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā bija vadībā ar 14 punktu pārsvaru.

Kristaps Porziņģis pēc vakardienas treniņa, kurā viņš pats nepiedalījās, bija norādījis, ka vēl cer uz dalību šodienas spēlē, taču pāris stundas pirms mača sākuma komandas pārstāvji apstiprināja, ka latviešu uzbrucējs sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ tomēr paliks malā arī trešo maču pēc kārtas.

Sākumsastāvā līdz ar to devās Lenss Tomass, un „Knicks” ilgstoši mēģināja spēlēt ar īso sastāvu. Komandai bija izdevies saņemties aizsardzībā, turklāt pirmajā ceturtdaļā lieliski sekmējās ar tālmetieniem - tika trāpīti veseli pieci. „Bucks” savukārt nespēlēja īpaši pārliecinoši un bez saviem līderiem Jaņņa Adetokunbo un Džabari Pārkera laukumā bieži kļūdījās arī aizsardzībā. Jāpiemin, ka pirmajā puslaikā lielu lomu Ņujorkas uzbrukumā uzņēmās Mindaugs Kuzminsks, kurš bieži arī devās caurgājienos un uzņēmās iniciatīvu saspēles veidošanā.

Pirmo puslaiku abas komandas pabeidza pilnīgā līdzsvarā ar 52:52, bet trešajā ceturtdaļā „Knicks” izdevās pamatīgs atrāviens. Lieliski spēlēja Karmelo Entonijs, kurš spēli pabeidza ar 30 punktiem un nebija pārāk tālu no „triple-double” (30+11+7). Ņujorkas komanda uz brīdi sasniedza pat 16 punktu pārsvaru, bet pēdējo ceturtdaļu sagaidīja ar 87:73.

Likās, ka „Knicks” zaudējumus sērijai pienācis gals, taču Milvoki salauza spēli. Veterāna Džeisona Terija tālmetiens uzsāka „Bucks” izrāvienu 14:2, un rezultāts atkal bija praktiski līdzsvarā. Entonijs un Deriks Rouzs noturēja „Knicks” vadībā pēdējās ceturtdaļas lielāko daļu, taču pēdējās divās minūtēs „Knicks” tā arī neguva nevienu punktu.

Milvoki negāja īpaši labāk un pēc Adetokunbo un centra Grega Monro kļūdām soda metienos izšķirošajos brīžos „Bucks” 30 sekundes pirms beigām zaudēja ar 103:104. Bumba bija Ņujorkai, kas izspēlēja pilnu uzbrukumu un pēc Lensa Tomasa neprecīza metiena turklāt savāca atlēkušo bumbu uzbrukumā. Sekoja neveiksmīga auta izspēle, kurā Adetokunbo izsita bumbu no Rouza rokām, un iespēja radās jau Milvoki. Tika vienkārši izspēlēts uz Adetokunbo, un 22 gadus vecais grieķis nepievīla savu treneri, vienkārši spēlējot ar muguru pret grozu un atlēcienā izdarot precīzu metienu no distances līdz ar spēles beigu signālu. 105:104, un „Bucks” uzvara.

Adetokunbo maču noslēdza ar 27 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, kamēr Monro pievienoja 18 punktus. „Knicks” šovakar bija pārāka gan tālmetienu precizitātē, gan cīņā par atlēkušajām bumbā, gan rezultatīvajās piespēlēs, taču tomēr atkal zaudēja un vēl nedaudz noslīdēju uz leju Austrumu konferences kopvērtējumā. Abas komandas pēc divām dienām satiksies vēlreiz, šoreiz jau Milvoki.