Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bārklijs: Porziņģim jāsāk spēles no soliņa

© SCANPIX

TNT basketbola apskatnieks, leģendārais spēlētājs Čārlzs Bārklijs pēc pirmās Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēles starp Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers" izteicās, ka ņujorkiešiem vajadzētu Kristapu Porziņģi sūtīt laukumā kā rezervistu, nevis pamata piecinieka spēlētāju.

Bārklijs uzsvēra, ka "Knicks" komandai ir ārkārtīgi neizteiksmīgs rezervistu soliņš, un viņa kolēģis Šakils O'Nīls tam piebalsoja, mēģinot nolasīt no protokola rezervistu vārdus un norādot, ka, izņemot Brendonu Dženingsu, nevienu citu no "Knicks" rezervistiem nezina (Saša Vujačičs 2004. gadā pievienojās Losandželosas "Lakers" pēc tam, kad Šaks no kluba jau bija aizgājis).

"Vienīgais, ko varu iedomāties [lai uzlabotu komandas sniegumu], ir Porziņģa ienākšana spēlē no rezervistu soliņa. Deriks Rouzs un Karmelo [Entonijs] atņems viņam metienus, jo ir uz uzbrukumu tendēti spēlētāji. No soliņa spēlē iesaistījās pieci spēlētāji, par kuriem nekad nebiju dzirdējis," Ņujorkas komandas sniegumu komentēja Bārklijs.

Trešais studijas eksperts Kenijs Smits gan vēlējās būt iecietīgāks, norādot, ka nedrīkst izdarīt tālejošus secinājumus pēc vienas spēles, turklāt pret čempioni un vienu no šīs sezonas galvenajām favorītēm "Cavaliers". "Dženingss un [Kails] O'Kvins atsevišķos karjeras posmos ir spēlējuši augstā līmenī, viņi var būt labi rezervisti. Nevar apgalvot, ka Porziņģa iesaistīšana spēlē no soliņa palīdzēs komandai. Labāk mēģināšu atrast kādu spēlētāju maiņas darījumā, nekā nosēdināšu uz soliņa jaunu uzlecošu zvaigzni bez jebkāda iemesla."

Jāteic gan, ka no starta piecinieka sastāva pat divi spēlētāji maču noslēdza bez gūtiem punktiem - Kortnijs Lī un Žoakims Noā, kurš pat izmeta tikai vienu metienu. Trīs pārējie starta sastāva spēlētāji - Porziņģis, Entonijs un Rouzs - kopā sakrāja 52 punktus, kamēr astoņi no maiņas nākušie kopā guva 36 punktus.

Porziņģis savā līdzšinējā NBA karjerā laukumā devies 73 spēlēs un pilnīgi visās - sākuma pieciniekā.