Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis samet 20 punktus un uzvar "Knicks" priekšpēdējā pārbaudē

© Scanpix

NBA klubs Ņujorkas "Knicks" ar Kristapa Porziņģa 20 gūto punktu palīdzību pārbaudes spēlē ar 121:96 pārspēja Bostonas "Celtics". Porziņģis izcēlās arī ar trim bloķētiem pretinieku metieniem.

Kristaps Porziņģis iepriekšējo pārbaudes spēli, kas arī bija pret Bostonu, nepabeidza nelielas cirkšņa traumas dēļ, taču šonakt viņš atkal devās „Knicks” sastāvā kā iepriekš plānots. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 23 minūtes un guva 20 punktus (1p. 6/6, 2p. 7/9, 3p. 0/4), kā arī savāca trīs atlēkušās bumbas. Viņam arī trīs bloķēti metieni, divas pārtvertas bumbas, viena rezultatīvas piespēle un divas piezīmes, bet, viņam esot laukumā, „Knicks” guva par pieciem punktiem vairāk nekā pretinieki.

Tā bija Porziņģa otrā pārbaudes spēle pirmssezonā, kurā viņš sasniedzis 20 gūto punktu robežu. Taču augumā raženais latvietis vēl nevienā pārbaudes mačā nav savācis vairāk par sešām atlēkušajām bumbām.

Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē Porziņģis arī šoreiz spēles sākumā guva lauvas tiesu no „Knicks” punktiem - no 11 „Knicks” pirmajiem punktiem astoņi bija Porziņģa rēķinā, taču šoreiz neviens no tiem netik gūts ar tālmetienu palīdzību. Porziņģis aizmeta garām visus četrus savus tālmetienus šajā spēlē, bet pirmās ceturtdaļas vidū īsā brīdī nopelnīja divas piezīmes, vienu no tām uzbrukumā.

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis tika pie danka pēc „Knicks” kombinācijas un centra Žoakima Noā piespēles, bet pēc tam pats pārtvēra bumbu un guva divus punktus pretuzbrukumā. „Knicks” atradās vadībā praktiski visu spēli, bet trešās ceturtdaļas pirmajā pusē tika iekrāts arī 20 punktu pārsvars. Porziņģis 4. ceturtdaļā vairs nespēlēja, bet „Knicks” maču noslēdza ar uzvaru 121:96.

Ņujorkas komandas sastāvā nebija Karmelo Entonija, kuram tika dota atpūta, un Porziņģis bija rezultatīvākais komandā. 13 punktus pievienoja Kails O`Kvins, 12 sameta Saša Vujačičs un Rons Beikers. Savukārt Brendons Dženingss aizmeta garām visus sešus metienus no spēles un 20 minūtēs tikai vien pie trim punktiem, kā arī pieļāva trīs kļūdas. „Celtics” tikmēr deva atpūtu vairākiem saviem līderiem, Elu Horfordu ieskaitot, un ar 17 punktiem rezultatīvākais Bostonas rindās bija Džeilens Brauns . Bostona šo maču pozitīvu nevar uzskatīt ne tikai rezultāta dēļ - potītes traumu guva saspēles vadītājs Markuss Smārts.

Šī bija „Knicks” priekšpēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas sākuma. Vēl viena spēle tiks aizvadīta jau rītnakt pret „Nets”.

Ņujorkas ”Knicks” pārbaudes spēles

Datums Laiks Pretiniece Rez./Vieta
5.10 3:00 Rockets 103:130
9.10 2:30 Nets 116:98
11.10 2:30 Wizards 90:88
16.10 2:30 Celtics 107:119
20.10 2:30 Celtics 121:96
21.10 2:30 Nets Viesos