Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis savam pirmajam trenerim uzdāvinājis 50 tūkstošus

© Scanpix

Šovakar Liepājā noslēdzās Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērija starp "Liepājas/Triobet" un "Jūrmalas/Fēnikss" basketbolistiem. Liepājnieki izcīnīja trešo uzvaru šajā sērijā ar rezultātu 86:83, iekļūstot pusfinālā, kur tos jau gaida "Valmiera/Ordo".

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajās divās spēlēs "Liepāja/Triobet" spēja salauzt savus pretiniekus no Jūrmalas, gūstot panākumu Liepājā ar rezultātu 85:63, bet Lapmežciemā ar 79:64. Liepājnieki ļoti vēlējās noslēgt šo sēriju savā laukumā, nedodot jūrmalniekiem pārliecību, ka ir iespējams aizķerties šajā sērijā. Tikmēr "Jūrmala/Fēnikss" vairs nebija kur atkāpties.

Mača ievadā nesportisku piezīmi, apturot Keisiju Robertsu, saņēma Deivids Hiks, kas beidzās ar diviem precīziem soda metieniem un Kristapa Medisa precīzu tālmetienu uzreiz pēc tam. Otrā laukuma galā ar trīs punktiem atbildēja Jānis Antrops, neļaujot pretiniekiem iegūt lielāku pārsvaru. Jūrmalnieki jau divās ar pusi minūtēs sapelnīja piezīmju normu, kas ļāva vēl drošāk uzbrukumā spēlēt mājiniekiem. Līdz pirmās ceturtdaļas vidum gan labāki bija tieši viesi, kuri ar Uģa Pinetes sekmēm uzbrukumā izvirzījās vadībā ar 14:8. Liepājnieki centās lauzt mača gaitu, bet tos iegāza spēle aizsardzībā. Viesi spēja atrast variantus punktu gūšanai, saniknojot Uvi Helmani (19:13). Pēc minūtes pārtraukuma 11:0 izrāvienu veica laukuma saimnieki, uzvarot pirmo ceturtdaļu ar 24:19.

Otro ceturtdaļu sekmīgi iesāka "Jūrmala/Fēnikss", bet mājinieki ātri vien atguvās, pēc Toma Leimaņa tālmetiena palielinot savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem (31:24). Leimanis turpināja spēlēt ļoti pārliecinoši, ļaujot savai komandai dominēt otrajā ceturtdaļā. Liepājnieki otrajā ceturtdaļā ieguva arī 11 punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 50:40. Toms Leimanis pirmajā puslaikā guva 16 punktus, bet "Jūrmalas/Fēnikss" rindās ar 15 punktiem atzīmējās Edmunds Elksnis.

Trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs komandas spēlēja ātri un rezultatīvi, rezultāta starpībai tā arī esot ap 10 punktiem. Tā pēc piecām spēlētām minūtēm "Liepāja/Triobet" atradās vadībā ar 63:52. Edgars Jeromanovs pārņēma komandas vilkšanas stafeti no Elkšņa, kuram jau bija četras piezīmes. Nākamajās divās minūtēs viesi sadeldēja deficītu līdz sešiem punktiem, bet Jūrmalas komandu ar precīzu tālmetienu un triecienu grozā no augšas atsvieda atpakaļ attiecīgi Gints Antrops un Kriss Ričards. Ceturtdaļas izskaņā komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, "Liepājai/Triobet" saglabājot pārliecinošu vadību - 76:63.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā 6:0 izrāviens padevās "Jūrmalai/Fēnikss", viesiem apliecinot, ka vēlas aizķerties šajā mačā. Jūrmalas komandas izrāvienu ar precīzu pustālo metienu apturēja Ričards. Turpinājumā mājinieku uzbrukums tā arī neiekustējās, kamēr ar precīziem tālmetieniem izcēlās Endrū Dāvids Šmits un Uģis Pinete. Piepalīdzot komandas biedriem, trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja tikai 80:79 Liepājas komandas labā. Minūti vēlāk Ričards realizēja sarežģītu tālu divpunktu metienu, bet pretinieki centās realizēt ātrus metienus, lai turpinātu savu izrāvienu. Mājinieki ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, nedodot iespēju pretiniekiem uzbrukt. Savā uzbrukumā trīs punktu gājienu veica Māris Ziediņš, kas pus minūti līdz pamatlaika beigām nozīmēja tikai viena punkta deficītu. Pēc nesekmīga mājinieku uzbrukuma Edmunds Elksnis varēja izšķirt šī mača iznākumu, bet metiens pēc caurgājiena neatrada ceļu grozā. Tas Liepājas komandai ļāva nosargāt uzvaru ar rezultātu 86:83 un ieveda to pusfinālā.

Rezultatīvākais Liepājas komandā ar 21 punktu bija Deivids Hiks, bet attiecīgi 16 un 15 punkti Tomam Leimanim un Krisam Ričardam. "Jūrmalas/Fēnikss" labā attiecīgi 20 un 19 punktus guva kā arī katrs pa astoņām atlēkušajām bumbām izcīnīja Edgars Jeromanovs un Edmunds Elksnis.

Jāpiebilst, ka spēli klātienē apmeklēja arī Latvijas basketbola uzlecošā superzvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš pārtraukumā savam pirmajam trenerim Edvīnam Sprūdem pasniedza pateicību 50 tūkstošu eiro apmērā.