Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Nelsons: "Biedriņa sniegums mani joprojām nepārliecina"

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons dalījies iespaidos par Andra Biedriņa spēli, apgalvojot, ka joprojām nav apmierināts ar komandas pamatcentra sniegumu.

"Viņš nespēlē pietiekami labi," iesāka Nelsons, "bet mums patīk Ronijs (Turiafs). Viņš uz laukuma izskatās labāk. Centos abiem centriem spēles laiku dalīt uz pusēm, lai viņi paliktu svaigi, un mums būtu iespējas variēt ar sastāvu." Jau ilgāku laiku ir vērojam tendence, ka Dons Nelsons cenšas atrast iemeslus, lai nelaistu Biedriņu laukumā, kaut gan jāatzīst, ka arī Andris pēdējā laikā nav bijis pārāk produktīvs. Sezonas sākumā Biedriņš izlaida 25 spēles muguras traumas dēļ, un kopš tā laika nav spējis iekļauties kareivju rotācijas modelī.

Kā Nelsons izskaidrotu to, ka sezonā, kad "Warriors" cīnījās par vietām izslēgšanas spēlēs Biedriņš spēlēja vidēji 30 minūtes, bet šosezon, kad cerības zaudētas - tikai 24 minūtes? "Tas ir dīvaini, bet patiesībā katram spēlētājam komandas sniegumā jāiegulda lielāks darbs, ja komandai ir neveiksmīga sezona. Tu vari būt speciālists labā komandā, bet sliktā komandā tev ir jābūt līderim," paskaidroja Nelsons.

Biedriņš šo situāciju komentēja, sakot: "Es domāju, ka man jāsāk uzlabot spēle. Acīmredzami tā nav tikpat augstā līmenī kā pagājušajā sezonā, citādi es būtu saņēmis pienācīgu spēles laiku. Man jāsavācas un jāpierāda trenerim, ka esmu tas pats Biedriņš, kas pagājušajā sezonā." Spēlē pret Oklahomsitijas "Thunder" Biedriņš izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Jautājot Nelsonam par Biedriņa sniegumu viņš atbildēja: "Man patīk kā šis puisis izcīna bumbas. Tomēr neesmu apmierināts ar citiem spēles elementiem."

"Esmu vīlies," iesāka Biedriņš, "muguras trauma bija ļoti smaga. Nācās izlaist aptuveni divus mēnešus un tas bija ļoti grūti. Nedomāju, ka viss tā izvērtīsies un prasīs tik ilgu laiku, lai atkoptos."

Nākamo spēli "Warriors" aizvadīs naktī uz ceturtdienu, kad mājās tiksies ar Losandželosas "Clippers" vienību.