Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lietuva iztērē 15 punktu pārsvaru un sensacionāli zaudē Slovēnijai

© F64

Trešdien, 25. novembrī, visā Eiropā risinājās 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles basketbolā sievietēm. Slovēnijas basketbolistes A grupas izbraukuma spēlē Ķedaiņos atspēlēja 15 punktu starpību un negaidīti pārspēja Lietuvas valstsvienību – 64:73.

Rimvīda Samulēna trenētā komanda izmantoja augumu pārsvaru un pirmajā puslaikā ieguva kontroli cīņā par atlēkušajām bumbām (25-15), taču lielais kļūdu skaits (14-9) ilgu laiku neļāva mājiniecēm iegūt pārsvaru. Viešņas kādu laiku bija vadībā, taču otrajā ceturtdaļā Lietuvas uzbrukums pamazām uzņēma apgriezienus – 32:27.

Perfektu spēli uzbrukumā aizvadot Eglei Šulčūtei – lietuviešu kapteine no spēles iemeta piecus metienus pēc kārtas – mājinieces otro puslaiku sāka ar 10:0 izrāvienu. Ātri iegūtais pārsvars (42:27) mājinieces iemidzināja, bet Slovēnijas aizsardzes sarīkoja pretuzbrukumu.

Nika Bariča un Teja Oblaka uzņēmās iniciatīvu uzbrukumā, kā arī pārķēra vairākas bumbas aizsardzībā, pēc 0:15 izrāviena izlīdzinot rezultātu – 42:42. Trešā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti – 46:46.

Pēdējās desmit minūtēs slovēnietes turpināja savu fantastisko ofensīvu, sameta 27 punktus un izrāva negaidītu uzvaru. Slovēnija izvirzījās A grupas līderpozīcijās un nostūma Latviju uz otro vietu, savukārt lietuvietes turnīru sākušas ar diviem zaudējumiem.