Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvija sakauj Turciju un iesaistās cīņā par Eiropas astoņnieku

© basket.ee

Latvijas U20 sieviešu basketbola izlase sestdien, 4. jūlijā, uzvarēja Turciju ar rezultātu 72:68, izcīnīja trešo vietu B grupā un turpinās cīņu par iekļūšanu astoņniekā. Nākamajās dienās būs jāspēlē pret A grupas (Krievija kvalificējusies; Polija, Vācija un Serbija cīnās par divām ceļazīmēm) trīs spēcīgākajām komandām. Ceturtdaļfināliem kvalificēsies E grupas četras spēcīgākās komandas.

Trešajā spēlē beidzot izdevās koncentrēties cīņai jau pirmajā ceturtdaļā. Spēlētājas agresīvi cīnījās par uzbrukuma bumbām, biežāk devās garāmgājienos un precīzāk meta. Iegāza pretinieču ātrās pārejas – turcietes guva daudz punktu pēc Latvijas kļūdām. Uzbrukumā iniciatīvu uzņēmās Paula Strautmane un Sindija Kudule. Pirmā realizēja divus tālmetienus un pēdējā uzbrukumā izprovocēja turku pārkāpumu, otrā saasināja spēli un iemeta visus piecus soda metienus – 21:17.

Nākamās ceturtdaļas sākumā Paula Strautmane pēc Kudules piespēles trāpīja trešo tālmetienu pēc kārtas, bet pusotru minūti vēlāk izcīnīja bumbu uzbrukumā un sekmēja Artas Frīdenbergas guvumu – 28:19. Ceturtdaļas vidū Digna Strautmane vairākas reizes atbruņoja un atbloķēja pretinieces aizsardzībā, ļaujot iesākt sekmīgus pretuzbrukumus. Vineta Bīriņa trāpīja pustālo metienu, bet Marta Bergmane realizēja tālmetienu – 33:19. Apšaudi no perimetra turpināja Sindija Kudule un Kitija Štolce, bet vēl vienu ātro pāreju sekmīgi noslēdza Digna Strautmane – 41:25.

Spēle atsākās ar Paulas Strautmanes un Paulas Lūķes precīzajiem tālmetieniem, savukārt Sindija Kudule turpināja izcelties ar precīzam piespēlēm. Pēc viņas iespēles uzbrukumu nevainojami pabeidza Digna Strautmane – 49:30. Ceturtdaļas vidū jaunākā māsa iemeta tālmetienu, savukārt vecākā realizēja abus soda metienus – 54:35. Pusstundas beigās turcietes pārgāja uz pilna laukuma presingu, dažās minūtēs atspēlējot trīspadsmit punktus – 54:48. Daudzas reizes bumba tika zaudēta jau laukuma vidusdaļā, nepaspējot tikt līdz metienam. Tikai pēdējā uzbrukumā pie soda metieniem tika Paula Strautmane – 56:48.

Situācija nebija vienkārša, jo Arta Frīdenberga un Digna Strautmane ceturto ceturtdaļu sāka ar četrām piezīmēm. Turcietes iemeta tālmetienu un turpināja sekmīgi noslēgt uzbrukumus groza tuvumā, trīs pietuvojoties piecu punktu attālumā (56:51, 58:53 un 60:55). Tuvāk tikt viņām neļāva Paulas Strautmanes garāmgājiens, kā arī Kudules un Bīriņas pustālie metieni. Nākamie turku uzbrukumi tika atvairīti. Ātra pāreja ar brīvu Bīriņas metienu no groza apakšas, Frīdenbergas pustālais un Paulas Strautmanes kārtējie divi punkti ļāva uzelpot brīvāk – 68:55.

 

Pāris minūtes vēlāk turcietēm izdevās 0:7 izrāviens un pēdējās 88 sekundes no jauna solīja spriedzi – 70:65. Nākamie uzbrukumi beidzās ar abpusējām kļūdām. Sekoja vēl pāris kļūdas, kuras turcietes sodīja ar trīs iemestiem soda metieniem – 70:68. Ceturtais nebija precīzs, bet aizsardzībā pretinieces pārkāpa noteikumus pret Sindiju Kuduli. Aizsardzes roka nenodrebēja – 72:68. Pirmā uzvara!