Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam un Blūmam svarīgas spēles Eirolīgas Top16

© acb.com

ULEB Eirolīgas Top16 posma septītās spēļu kārtas mačos šovakar laukumā dosies arī Latvijas basketbolistu Dāvja Bertāna un Jāņa Blūma pārstāvētās komandas.

Plkst. 21.30 Dāvja Bertāna pārstāvētais Vitorijas "Laboral Kutxa" (2-4) uzņems citu Spānijas klubu Malagas "Unicaja" (1-5). Spānijas ACB līgā šajā sezonā "Laboral Kutxa" komanda abos mačos pret "Unicaja" ir piedzīvojusi zaudējumus. Tagad abām komandām šī būs svarīga spēle, lai saglabātu cerības uz iekļūšanu Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Dāvis Bertāns šosezon Eirolīgā vidēji mačā laukumā pavadījis 22 minūtes un 56 sekundes, gūstot 11,3 punktus un izcīnot 3,2 atlēkušās bumbas. Interesanti, ka Dāvis ir realizējis vismaz vienu tālmetienu jau 11 mačos pēc kārtas, turklāt trāpījis vismaz vienu trīspunktu metienu 18 no pēdējām 19 spēlēm.

"Uzvara šajā spēlē var palīdzēt mums turpināt cīņu par vietu ceturtdaļfinālā līdz pat Top16 posma beigām," norāda "Laboral Kutxa" galvenais treneris Ibons Navarro. "Malagas komanda ir ACB līdere, jo tā ir viskārtīgākā komanda. Viņu spēlētāji ir labi saspēlējušies un allaž rada pretiniekiem šaubas, kad ir jāpieņem lēmumi. Vissvarīgākais ir pieņemt lēmumu un pie tā palikt, jo, ja sāksi šaubīties, tad viņi savu būs panākuši. Mums jāsavāc atlēkušās bumbas, lai varam skriet ātrajos uzbrukumos."

Plkst. 21.45 laukumā dosies Jāņa Blūma pārstāvētaisAtēnu "Panathinaikos" (4-2), kas savā laukumā uzņemsBelgradas "Crvena Zvezda Telekom" (1-5). Galvenie dueļi sagaidāmi saspēles veidotāju un centru posteņos - Dimitris Diamantidis pret Markusu Viljamsu (visvairāk piespēļu šosezon Eirolīgā - 104), kā arī Estebans Batista un Lukas Mavrokefalidis pret Eirolīgas labāko atlēkušo bumbu vācēju Bobanu Marjanoviču (9,9).

 

Jānis Blūms šosezon Eirolīgā vidēji mačā laukumā pavadījis 14 minūtes un 36 sekundes, gūstot 5,6 punktus. "Panathinaikos" galvenais treneris Duško Ivanovičs šosezon Eirolīgā ir ļāvis maču sākt 11 dažādiem spēlētājiem un kopumā izmantojis 15 basketbolistus. Interesanti, ka neviens spēlētājs nav sācis katru maču pamatpieciniekā, bet tikai Blūms un Džeimss Gists ir piedalījušies visos mačos.

"Mūsu pretinieki ir ļoti laba komanda. Viņiem ir jaunība un talants. Mums jāspēlē labi, ja vēlamies uzvarēt. Šī mums būs ļoti svarīga spēle un es domāju, ka ar mūsu līdzjutēju palīdzību mums izdosies uzvarēt," norāda Ivanovičs.