Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Džordžs: "Tādas sāpes nekad iepriekš mūžā nebiju jutis"

© Scanpix

Divas nedēļas pēc piedzīvotā smagā kājas lūzuma ASV valstsvienības treniņspēlē Indiānas "Pacers" līderis Pols Džordžs cer, ka varēs atgriezties laukumā jau 2014./2015. gada sezonas beigās.

"Vienīgais, ko šobrīd drīkstu darīt ir gulēt un skatīties televizoru, tādēļ man nav viegli. Esmu pieradis būt aktīvs - strādāt trenažieru zālē vai sporta laukumā," norāda Džordžs. "No otras puses - es vēlos būt daļa no šīs komandas. Vismazāk es gribētu palikt malā tikai tāpēc, ka traumas dēļ nevaru spēlēt. Es sevī uzturu cerību, jo vēlos atgriezties."

"Kad paskatījos uz leju un ieraudzīju, ka kauls ir izdūries cauri ādai, es sapratu, ka nebūs labi," savainojuma gūšanas brīdi atminas basketbolists, kurš esot noskatījies epizodes video atkārtojumu, taču vairs to nedarīs. "Esmu jutis sāpes arī iepriekš, taču tās nebija salīdzināmas ar to, ko izjutu tobrīd. Sapratu, ka tas ir ļoti slikti."

Ārsti 24 gadus vecajam Džordžam teikuši, ka, visticamāk, viņš spēs pilnībā atgūties no traumas, lai gan tam būs nepieciešams pilns gads. "Pacers" ģenerālmenedžeris Lerijs Bērds un galvenais treneris Frenks Vogels iepriekš šonedēļ izteicās, ka nerēķinās ar Džordža atgriešanos gaidāmajā sezonā. Tomēr basketbolists cer uz pozitīvāku atveseļošanās termiņu, ja vien tas neapdraudēs viņa veselību.

"Šim vajadzēja man kļūt par ļoti nozīmīgu gadu, tādēļ jūtos nedaudz vainīgs, ka nevarēšu būt laukumā sezonas sākumā. Tas ir sāpīgi," atzīst basketbolists.

Tāpat Džordžs iestājas pret tiem, kuri kritizē NBA zvaigžņu iesaistīšanos izlasēs. Viņš uzsver, ka vēlas piedalīties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. "Līdz šim neviens nekad nebija guvis nopietnas traumas valstsvienības treniņos. Šis bija muļķīgs negadījums. Tā gadās."