Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Basketbola klubs "Valmiera" maina galveno treneri

Basketbola klubs "Valmiera", pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret „Jūrmala/Fēnikss”, nolēmis mainīt komandas galveno treneri.

 Turpmāk komandu vadīs divu jaunu treneru tandēms – galvenais treneris Gatis Melderis un treneris Artūrs Štālbergs, kuri pie darba ķersies nekavējoties – jau šī vakara treniņā.

"BK Valmiera" galvenā trenera amatu Varis Krūmiņš ieņēma kopš 2012./2013. gada sezonas, kurā valmieriešiem izdevās atgūt LBL bronzas medaļas. Šajā sezonā "BK Valmiera" LBL regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā, komandas bilance 26 uzvaras un 11 zaudējumi. Kamēr valmierieši lielākoties guva uzvaras cīņā pret tiešajiem konkurentiem par trešo vietu, tika piedzīvoti vairāki zaudējumi pret objektīvi līmeņa ziņā zemākām vienībām. Savukārt Baltijas Basketbola līgas sezonā vidzemnieki grupu turnīrā guva 6 uzvaras un piedzīvoja 6 zaudējumus. Play-off astotdaļfinālā pret lietuviešu klubu "Nevežis" tika izsēts Valmierā iekrātais +19 un piedzīvota izstāšanās, nesasniedzot kluba izvirzītos mērķus.

Komandas galvenā trenera amatu pārņems Gatis Melderis, kurš šo pienākumu pildīja jau laika periodā no 2009./2010. gada sezonas līdz 2011. gada janvārim. Šajā sezonā Melderis strādāja kā viens no "BK Valmiera" treneriem un vadīja LBL 2. divīzijas komandu "Valmiera/VBSS". Tandēmā ar Melderi strādās aizvadītā gada Latvijas labākais treneris Artūrs Štālbergs, kurš "BK Valmiera" treneru korpusam pievienojās marta vidū, atstājot kara draudus nomocīto Ukrainu.

„BK Valmiera” ģenerālmenedžera Mārtiņa Bērziņa komentārs: „Zaudējums vakar savās mājās „Jūrmala/Fēnikss” bija pēdējais piliens, lai rīkotos un censtos mainīt ko esošajā situācijā, jo tālāk vairs nav kur iet. Situācija brieda jau ilgāku laiku: iekšējais konflikts starp spēlētājiem, treneriem-asistentiem, medicīnas personālu no vienas puses un galveno treneri no otras puses ir kulminējis šajos rezultātos. Acīmredzot, pēdējais zaudējums vitāli svarīgā spēlē pret „Latvijas Universitāti” un neizteiksmīgā sezonas pēdējā, bet ļoti nozīmīgā, spēle pret Jelgavu nebija nejaušības.

Sastāvs ir ļoti spēcīgs, katrā pozīcijā mums ir 2-3 ļoti meistarīgi spēlētāji, pēc trenera Štālberga pievienošanās skautings ir augstākajā līmenī, medicīniskais personāls strādā dienu un nakti, bet rezultāta nav, komanda nerāda gaidīto sniegumu, tāpēc esam pieņēmuši šo nebūt ne vieglo lēmumu. Baltijas līga, kura mums kā „Valmieras” klubam ir stratēģiski svarīga, tāpat kā pagājušajā sezonā, tika izgāzta. Tagad ir pēdējais brīdis rīkoties, lai līdzīga situācija nenotiktu Latvijas Basketbola līgā, un kopīgi, kluba vadībai un vadošajiem atbalstītājiem vakar un šodien tiekoties un izrunājot esošo situāciju, nolēmām pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Vari Krūmiņu.

Sakām paldies Varim Krūmiņam par darbu un ieguldījumu Valmieras basketbolā, kā arī izteicām piedāvājumu Varim kā jauniešu basketbola speciālistam pieņemt ilgtermiņa sadarbību, attīstot kluba jaunatnes sistēmu uz solīdiem nosacījumiem.”

LBL ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle jau ceturtdien tiks aizvadīta "Jūrmala/Fēnikss" laukumā. Sērijā līdz trīs uzvarām, pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma ar 65:67, "BK Valmiera" atrodas iedzinējos ar 0:1.