Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latvijas futbola izlase nākamgad spēlēs ar Igaunijas izlasi

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Igaunijas Futbola federācija ir panākušas vienošanos par abu valstu nacionālo izlašu pārbaudes spēles aizvadīšanu FIFA oficiālo spēļu datumā - 2013. gada 14.augustā, informē LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Panāktā vienošanās paredz, ka šī spēle notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un par plānoto norises vietu Igaunijas Futbola federācija nozīmējusi valsts galveno futbola stadionu - "A le Coq" arēnu. Pārrunu līmenī starp abām federācijām šobrīd tiek apsvērta ideja šajā spēlē sapulcināt stadionā arī abu valstu dziedošo kolektīvu un koru pārstāvjus.

Atgādinām, ka šī gada septembrī abas federācijas vienojās arī par kopēja futbola turnīra atjaunošanu, kas paredz diennakts laikā katrā valstī aizvadīt ne mazāk kā simts (100+) spēles starp abu valstu profesionālajām un amatieru futbola komandām. 2013.gada 29.jūnijā šāds futbola turnīrs notiks otro reizi vēsturē un par tā ģeogrāfisko centru kļūs OKartes atbalstītais LFF mācību un treniņu centrs "Staicele".

Tāpat atgādinām, ka, atskaitot šo spēli ar Igauniju un PK2014 kvalifikācijas turnīra spēles, vēl Latvijas izlasei šobrīd ieplānota pārbaudes spēle ar Japānu 6. februārī. Šis mačs visdrīzāk notiks Osakā.