Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas sportistiem godalgotas vietas pasaules čempionātā svarbumbu celšanā

© instagram.com

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notikušajā pasaules čempionātā svarbumbu celšanā Latvijas sportisti izcīnījuši vairākas godalgotas vietas.

Otro vietu profesionāļu grupā sievietēm svara kategorijā virs 68 kilogramiem divcīņas ar 24 kilogramu bumbām disciplīnā ieguva Līga Latkovska, kura pašlaik dzīvo un trenējas Lielbritānijā.

Individuālajās disciplīnās uzreiz aiz goda pjedestāla palika Edgars Getmančuks no Vecumniekiem un Vladislavs Voitehovičs no Jēkabpils.

Komandu stafetē grūšanas vingrinājumā trešajā vietā ierindojāš Latvijas komandai, kurā bija Voitehovičs, Getmančuks, Vasilijs Giņko no Ventspils un Māris Rubulis no Viļāniem, bet stafetē garajā ciklā Latvijas komanda finišēja piektajā vietā.

Amatieru klasē savā svaru kategorijā triumfēja Ludmila Ivanova no Augšdaugavas novada, kura pasaules čempionātā startēja pirmo reizi.

Veterānu klasē savā vecuma grupā un kategorijā pirmā un otrā vieta attiecīgi daugavpiliešiem Alfrēdam Kokinam un Jurijam Kopasovs. Stafetē Latvijas veterānu komandai, kuru veidoja Rubulis, Giņko, Kokins un Kopasovs, trešā vieta.

Paralēli norisinājās Pasaules spēles, kur pirmo vietu ar 32 kg svarbumbu grūšanā izcīnīja Latkovska, bet armijas raušanā Rubulis ieguva otro vietu.