Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Muhameda Ali mazdēls iet vectēva pēdās

© sportskeeda.com / Ekrānuzņēmums

Neskatoties uz spiedienu, ko rada vectēva faktors, 21 gadus vecais Niko Ali Volšs uzvarēja savā profesionālajā debijā, augustā pārspējot Džordanu Vīksu. Sestdien, 23. oktobrī Atlantas štata arēnā, Volšs aizvadīja savu sesto nopietno cīņu, ziņo portāls cnn.com.

Pēc pirmās nopietnās cīņas un uzvaras, ar Volšu sazinājušies viņa vectēva un leģendārā boksera Muhameda Ali fani, sakot, ka viņš ir "atdzīvinājis Ali garu".

Kad Volšs kāpa ringā savā debijas cīņā, viņš bija ģērbies apģērbā, kas, viņaprāt, varētu nest viņam veiksmi.

Volšs bija uzvilcis baltus "Everlast" šortus, kas iepriekš piederēja Ali un tika nodoti mazdēlam pēc vestēva nāves 2016. gadā, sākotnēji gan tie bija tikai kā piemiņas lieta.

"Tie man deva tik daudz papildus spēka. Tā bija vienkārši traka, traka nakts," viņš atceras.

Lai gan šorti viņam atnesa veiksmi un nedaudz papildu enerģijas, pēc cīņas Volšs sacīja, ka vairs tos nevilks, lai gan neizslēdza iespēju ar tiem beigt karjeru.

Pirms Volšs pievērsās boksam, aktīvi nodarbojās ar futbolu. Kad uzsāka boksa nodarbības jaunais bokseris vectēvam Muhamedam Ali atrādīja gan treniņu video, gan pirmo cīņu video.

"Es viņam vienmēr rādīju savus video. Es viņam vienmēr parādīju savu sparingu un treniņu klipus," sacīja Volšs.

"Un es kādu dienu jautāju viņam padomu. Viņa veselības stāvokļa dēļ, bija grūti runāt, bet kādu dienu viņš runāja tik asi un tik skaidri, un viņš vienkārši teica, ka kustības un dejošana padara par labu cīnītāju. Un viņš vienkārši teica: "Ēd pareizi, veic daudz sagatavošanās darbu." Un tas ir viss, ko es atceros līdz šai dienai. "