Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

"Olimpiskās dienas" rīta vingrošanā varētu piedalīties 150 000 cilvēku visā Latvijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © Romāns Kokšarovs/F64

Šodien visā Latvijā notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena", kuras laikā plānotajā rīta vingrošanā vienlaicīgi visās norises vietās piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vismaz 150 000 cilvēku, sacīja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Šogad "Olimpiskā diena" notiks 768 vietās visā Latvijā. Vienlaicīgi visās "Olimpiskās dienas 2019" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Pasākuma devīze šogad ir "Nāc un vingrot sāc!".

Pagājušajā gadā pirmo reizi LOK izveidoja atsevišķu vingrojuma kompleksu pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, un šajā gadā šī tradīcija tiks turpināta. Mālmeisters skaidroja, ka LOK ir publicējusi divus "Olimpiskās dienas 2019" mācību video materiālus, kurus var izmantot, lai varētu apgūt rīta vingrošanas kompleksu. Video materiāli ir pieejami LOK mājaslapā "olimpiade.lv".

Pasākuma gaitā izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar dažādiem Olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalīties stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu bērniem būs iespēja piedalīties zīmējumu konkursā, kur dalībniekiem būs uzdevums uzzīmēt Latvijas Olimpiskās komandas talismanu.

Savukārt eseju konkursā 7. līdz 12.klašu skolēniem būs iespēja rakstīt iedvesmas vēstuli Latvijas Olimpiskajai komandai, ņemot vērā, ka 2020.gada vasarā Tokijā risināsies XXXII Olimpiskās spēles.

Papildu vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2019" norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas, stāstīja Mālmeisters.

Visi pasākumi būs bez maksas, un visiem dalībniekiem tiks pasniegti sertifikāti, kas apliecina dalību "Olimpiskās dienas 2019"pasākumos, bet viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.