Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Radušās aizdomas par vairāk nekā simts sportistu saistību ar dopingu

© Reuters/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA), izanalizējot no Maskavas antidopinga laboratorijas saņemtos paraugus, ir aizdomas par vairāk nekā 100 sportistu saistību ar aizliegtajām vielām.

WADA vadītājs Kreigs Rīdijs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā trešdien paziņoja, ka rezultātu atšķetināšanā ir paveikts liels progress. Tāpat vadītājs atzina, ka iegūtie rezultāti tiks nosūtīti konkrēto sporta veidu federācijām, lai tās uzņemtos tālāku rīcību šajās lietās.

Rīdijis arī piebilda, ka sporta federāciju pasivitātes gadījumā, visi lietas materiāli tiks iesniegti Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Iepriekš jau ziņots, ka WADA Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību atjaunoja tikai pērnā gada septembrī. Tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas tika izdarīts ar nokavēšanos.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau 11 reizes.

Rīdijs arī norādīja, ka WADA no Maskavas ir saņēmusi 2262 paraugus, tomēr kopumā to skaits ir aptuveni 4500.